Doe de dakscan

Climate College Tour

Inspiratiesessies over klimaat, milieu, innovatie en ondernemerschap. Een initiatief van Sungevity Nederland, Social Enterprise NL en The Student Hotel. Op de hoogte blijven van de aankomende edities? Volg ons!

Volg ons

Interviewer Peter Melis gaat op zoek naar drijfveren en doelstellingen van bijzondere ondernemers in de duurzame sector. Vind hieronder alle edities.

 

Jelmer Mommers

27 januari 2021 – The Student Hotel Amsterdam City

Jelmer Mommers is klimaatjournalist bij De Correspondent en auteur van het boek: ‘Hoe gaan we dit uitleggen? Onze toekomst op een steeds warmere aarde’. Tijdens de livecast sprak hij over zijn visie op de opwarming van de aarde, de energietransitie en een duurzame levensstijl.

 

Lex Hoefsloot

2 december 2020 – The Student Hotel Amsterdam City

Lex Hoefsloot is CEO en medeoprichter van Lightyear. Zijn grote droom was om een auto te bouwen die volledig loopt op duurzame energie. Met de Lightyear One is zijn droom uitgekomen: deze auto loopt op zonne-energie en stoot drie keer minder CO2 uit dan een Tesla. In het interview met Peter Melis sprak hij over zijn passie voor duurzaam ondernemen.

 

Henk Jan Beltman

22 november 2019 – The Student Hotel Amsterdam City

Henk Jan Beltman wilde een bedrijf leiden met een positieve impact, en zo kwam hij in 2010 bij Tony’s Chocolonely terecht. Zijn ambitie als Chief Chocolate Officer: alle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij maken. Moderator Peter Melis interviewde Henk Jan over de aanpak van Tony’s Chocolonely. Hoe dagen zij de status quo van de chocolade-industrie uit?

 

Danny Kennedy

5 juni 2019 – The Student Hotel Amsterdam City

Danny Kennedy, auteur van “Rooftop Revolution: How Solar Power can Save our Economy – and our Planet – from Dirty Energy” & mede-oprichter van Sungevity U.S. sprak bij Climate College Tour over achtergrond én toekomstvisie.

 

Ronald van der Kemp

13 februari 2019 – The Student Hotel Amsterdam City

Ronald van der Kemp werkt al jaren in de mode-industrie. Momenteel runt hij zijn eigen merk RvdK dat bekend staat als ‘s werelds eerste duurzame couture merk. Bekende fotomodellen als Doutzen Kroes en Kate Moss dragen zijn unieke kleding gemaakt van leftovers. Peter Melis interviewt Ronald over zijn visie op de mode industrie.

 

Joris Luyendijk

24 april 2018 – The Student Hotel Amsterdam City

Joris Luyendijk is een bekend Nederlands journalist, schrijver en talkshow host. In Climate College Tour wordt hij geïnterviewd door Peter Melis over zijn visie op e-mobiliteit, de financiële sector en klimaatverandering. Benieuwd naar dit drieluik? Bekijk hier de video.

Climate College Tour bijwonen?

Volg ons op social media

 

Bernice Notenboom

8 december 2017 – The Student Hotel Amsterdam City

Bernice Notenboom vertelde bij Climate College Tour over de destructieve impact van de scheepvaart op het klimaat. Dit gebeurde aan de hand van een screening van Sea Blind, een documentaire van haar hand.

 

Faiza Oulahsen

8 december 2017 – The Student Hotel Amsterdam City

Faiza Oulahsen strijdt als campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace op allerlei manieren tegen klimaatverandering.

Vaak op de achtergrond door te lobbyen, internationale klimaatconferenties te volgen en te analyseren en door publiekscampagnes te trekken. En soms op de voorgrond, met tv-optredens en spraakmakende acties.

In 2013 kostte de strijd tegen olieboringen in het Noordpoolgebied haar tijdelijk haar vrijheid. Na een actie bij een boorplatform van Russisch staatsenergiebedrijf Gazprom werd ze twee maanden opgesloten in een Russische cel.

 

Boyan Slat

16 februari 2017 – The Student Hotel Amsterdam City

In deze editie van de Climate College Tour staat uitvinder en ondernemer Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup, centraal.

The Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologieën om plastic uit de oceanen te verwijderen. In plaats van met schepen achter het plastic aan te gaan, heeft Boyan een systeem ontworpen waardoor met behulp van de zeestromingen het plastic zichzelf kan concentreren. Dit reduceert de tijd, die theoretisch nodig zou zijn om het plastic uit de oceanen te halen van millennia tot slechts jaren