Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden en om de content van de website af te stemmen op uw voorkeuren. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring. Door verder te klikken op de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Het Sungevity blog

Green Gadget Man…gaat korter douchen!

Green Gadget Man Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes

Vandaag: De douchecoach

Overall score: ****

Normaal gaat mijn hart sneller kloppen van een futuristisch ontworpen eettafel waarmee je elektriciteit opwekt of een rugtas met een zonnepaneel erin. Deze keer vond ik het echter tijd worden om een gadget te eren die al een jaar trouwe dienst doet en zijn investering al dubbel en dwars heeft terugverdiend. Daarom nu in het zonnetje: de douchecoach. 

Handig: ***** 

Besparen op de kosten van een douchebeurt gaat een natuurlijk stuk makkelijker als je kunt zien hoe lang je al onder de douche staat. Daarom dus de douchecoach! Deze waterdichte zandloper bevestig je in een handomdraai met een zuignap aan elk glad oppervlak. Een Nederlander staat gemiddeld een kleine 10 minuten onder de douche*, maar als je erop let weten veel mensen zich in 5 minuten te douchen. Dit klokje zet je dus op scherp! Ga de uitdaging aan en halveer je douchetijd. Ik had me aangewend om onder de douche mijn tanden te poetsen of me te scheren, nu doe ik dat ervoor of erna. Binnen 5 minuten weer okselfris het leven in? Easy.

Cool: *

Weet u, simpel kan ook cool zijn. De douchecoach is precies als het zandlopertje dat u gebruikt bij Pictionary, alleen nu hangt het onder het zeepbakje. Geen verbluffende innovatie of technisch hoogstandje, maar heerlijk simpel en subtiel.

Kostenbesparing: *****

Wist u dat douchen stiekem een behoorlijke kostenpost kan zijn? Dagelijks een douche van een half uur kost al gauw meer dan €400,- op jaarbasis. Een realistischere inschatting is dat de kosten voor douchen zo rond de €150,- tot €200,- per persoon per jaar liggen. De zandloper kost slechts €2,50 en helpt u om de douchekosten te halveren. Minder water, minder gasverbruik om het water te verwarmen. Op jaarbasis bespaart u makkelijk €50,- per persoon. Loont de moeite!

Dit artikel stond in de Watt's up van november. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van november hier.

Ontdek wat u kunt besparen