Het Sungevity blog

Zonnig opladen terwijl u tafelt

Help mijn tafel staat onder stroom. Nederland staat wereldwijd bekend om vooruitstrevend interieur design. Het ontwerp voor de ‘Current table’ van Marjan van Aubel is hier een goed voorbeeld van. De zonnetafel is het eerste meubelstuk dat binnenlicht omzet naar stroom. Met zijn originele vormgeving en nieuwste zonne-energie technologie is de tafel een geheide hit op het volgende cocktailfeestje

In de oranje glasplaten zijn lichtgevoelige kleurstoffen verwerkt die reageren op diffuus inkomend licht. In tegenstelling tot de klassieke zonnecellen hoeft deze gekleurde variant dus niet naar buiten om zonlicht op te vangen. Bij het raam wordt uiteraard wel de meeste stroom opgewekt, maar ook als u aan tafel zit of werkt produceert de tafel eigen zonnestroom.

Een batterij met USB poort slaat de stroom op. Sluit uw gadget of electronica erop aan en het duurzaam opladen kan beginnen. Een telefoon laden duurt ongeveer een uur. De zonnetafel was eerder dit jaar te zien tijdens de Milan Design Week 2014 en staat nu wereldwijd in de belangstelling. Dus zet de tafel snel op uw verlanglijstje. Maar wel eerst een hele lieve brief schrijven aan de kerstman: het designmeubel wordt op bestelling gemaakt en kost € 10.000.

Ontdek wat jij kunt besparen.