Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Tech & gadgets

Swingend de zomer uit met de solar speaker

Green Gadget Man Jasper beoordeelt de nieuwste groene hebbedingetjes.

Vandaag: De solar speaker van Eton

Overall score: ***

Tsjonge, de zomer is al weer voorbij! Geen kans meer om in het park op een kleedje te liggen en lekker te luisteren naar een muziekje met een drankje erbij. Heerlijk was dat, vooral vanwege de nieuwe gadget die ik daarvoor heb aangeschaft: Bluetooth speakers die werken op zonnestroom. Als je wilt, kun je er zelfs je telefoon mee opladen terwijl je ligt te zonnen. En dat alles voor een hele schappelijke prijs ($50,- aanbieding op Amazon). En ook zonder zonnig park in de buurt kunt u de speaker trouwens genoeg gebruiken. Om lekker mee te zingen onder de douche bijvoorbeeld.

Cool: ***

De Eton Rukus – wat een slechte naam eigenlijk – is echt een heerlijk hebbedingetje. Het zonnepaneeltje is erg mooi verwerkt in de bovenkant van de speakers. Je voelt ook meteen dat het een robuust product is. Dat de speakers tegen een stootje kunnen is ook wel nodig als je ermee op pad gaat. Daarom is de Rukus drop proof (een val van 1 meter moet ‘ie kunnen overleven) en water resistant. Tenslotte, niet onbelangrijk: hoe is de geluidskwaliteit? Die is goed genoeg, niet super. Vergelijkend warenonderzoek waarbij we hetzelfde liedje met de Jawbone Mini Jambox ($179) luisterden, toont aan dat hier ruimte voor verbetering zit. Al is de Rukus wel ruim $100 goedkoper.

Handig: ****

Easy. Zet ‘m aan, klik op uw telefoon op de Bluetooth-knop en selecteer de Rukus. Open daarna Spotify en klaar is Kees. Wat mij ook heel erg bevalt is dat 'ie simpel in gebruik is. Het is natuurlijk ook niet echt moeilijk om te begrijpen waar je de vijf knoppen voor kunt gebruiken: aan/uit, Bluetooth aan/uit, volume omhoog, volume omlaag, batterijcheck. Het dingetje weegt nog geen kilo (0,7 kilo om precies te zijn), dus ideaal om mee op pad te nemen.

Kostenbesparing: **

Als u van plan bent om draadloze (Bluetooth) speakers te kopen voor onderweg, is dit een top aankoop. De aanschafprijs is zeer redelijk en het feit dat je kunt kiezen tussen opladen via het stopcontact (wat de standaard is) óf gratis met zonnestroom is natuurlijk super. Koop ‘m niet als u op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit en een nóg compactere variant draagbare speakers. Geef dan wat meer geld uit, aan bijvoorbeeld de Jambox.

Dit artikel stond in de Watt's up van oktober. Meld u hierboven aan of lees  de hele Watt’s up van oktober hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen