Het Sungevity blog

Solar tussen de tentharingen

Nu half Nederland zich opmaakt voor de trek naar het zuiden, kunnen we het niet laten: hier de vier beste solar kampeerartikelen om je zonovergoten verblijf op de camping of in de vrije natuur nog een stukje duurzamer te maken.

Nederland is een land van fanatieke kampeerders dus logisch dat de Bang Bang tent de spits afbijt. Met een knipoog naar de jaren zeventig maakt het Britse bedrijf tenten met kleurige patronen en namen als Fool on the Hill (gras), Purple Haze (kaleidoscoop) en Hans & Grietje (snoepgoed). Nog belangrijker: de tent komt met een ingebouwd 5 watt zonnepaneel plus batterij met aansluitingen voor talloze elektrische apparaten. Blijf de website checken: de tenten zijn regelmatig uitverkocht.

Net zo goed, alleen zonder tent, is de WakaWaka Power. Begonnen als lamp is de WakaWaka inmiddels geëvolueerd naar een lamp en krachtige oplader ineen. Zo laadt het je iPhone in slechts twee uur op voor de volgende reeks vakantiefilmpjes. Qua ontwerp blijft WakaWaka ongeslagen: schuif de onderkant over je lege wijnfles en het is klaar om de voortent romantisch te verlichten. 

Misschien het meest sympathieke en verbluffend eenvoudige product is Companion Solar Shower. De fraai uitgevoerde zak met slang en douchekop en handig vakje voor zeep of shampoo heeft geen zonnecel nodig om zijn werk te doen: met water vullen en in de boom hangen is genoeg. De thermometer geeft aan of het water op temperatuur is. De inhoud is goed voor een douchetijd van 8 minuten: bijna drie keer zolang als je mag van de zandloper in de douche thuis. Hang er ook meteen eentje in je tuin. 

Okay, het heeft niet die kneuterige charme van een pan pruttelende pasta op een butagasstelletje. Ingeklapt heeft de GoSun Solar Cooker meer weg van een uit de kluiten gewassen laptopcomputer. Maar we zijn zo enthousiast dat we het apparaat meteen naar onze Green gadget Man hebben doorgestuurd. Lees hier de recensie.

Dit artikel stond in de Watt's up van juni. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van juni hier.

Ontdek wat jij kunt besparen.