Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Tech & gadgets

Oplader van niks vs super fietslicht

Green Gadget Man: Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Deze maand: een knijpkat van niks en een kekke fietslamp uit Den Haag.

Hebbedingetje 2 & 3: Oplader van niks vs super fietslicht

Algemeen Cijfer: **

Deze maand geen rocketscience, maar twee producten die naadloos in het alledaagse leven zouden moeten passen. Het resultaat? Eén gigantische flop. En een toppertje uit Den Haag…

Flop: De hand crank’ 

Laat ik maar met de deur in huis vallen: De K-TOR, een soort knijpkat met hendel, is een regelrechte flop. Dit is wat ik verwachtte: een leuk hebbedingetje waarmee je in geval van nood handmatig elektriciteit op kunt wekken. Dus is je telefoon leeg? Effe aan de hendel draaien… Wil je je schattige neefje uitleggen hoe jezelf stroom kunt maken? Effe de K-TOR erbij halen… Nou, niets van dat alles. De K-TOR is een gedrocht: veel te groot, luidruchtig en bovendien niet effectief. Na vijf minuten als een malle aan de hendel draaien is mijn telefoon geen druppel opgeladen. Niets!! Nul komma nul. Een dikke tegenvaller dus. 

Top: De Rydon Pixio

We zijn zonne-energie nerds, dus als iemand met een idee komt om daar slim gebruik van te maken, zijn we fan! Zeker als deze mensen uit Nederland komen. Zoals de Rydon Pixio van Hugo, Koen en Jelle uit Den Haag. Dit is een fietslicht dat je niet van het stuur gesloopt krijgt, en dat gebruik maakt van LED-lampjes die werken op zonne-energie. Het belangrijkste: de Rydon ziet er schitterend uit.

Cool: ***

De Rydon heeft op ingenieuze wijze een zonnecel in het lampje geïntegreerd en is ook nog eens beschikbaar in leuke felle kleuren (nog geen oranje helaas). Het belandt bij je thuis in een leuk doosje compleet met Haagse Hopjes. Vanaf het moment dat je de Rydon Pixio uitpakt, heb je een glimlach op je gezicht.

Handig: ****

Geen batterijen nodig en diefstal-proof! Je hebt de Rydon in een minuut aan je stuur bevestigd, maar daarna komt het nooit meer los. Dus geen lolbroeken meer die je lampjes jatten. En nooit meer een lege batterij omdat je was vergeten die krengen uit te zetten.

Kostenbesparing: **

Niet het sterkste punt van de Rydon. De goedkoopste, duurzaamste manier om je fietslicht te laten branden, blijft de dynamo. Lekker dat lampje aantrappen! Een Hema-lampje heb je voor pak hem beet 3 euro, dus daar kun je er wel een paar van verslijten. Daarbij vergeleken is Rydon met bijna 35 euro wat aan de prijzige kant.

Dit artikel stond in de Watt's up van mei. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van mei hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen