Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Tech & gadgets

Jasper beoordeelt de ‘Solar Stove’ van GoSun

Green Gadget Man Jasper beoordeelt de nieuwste groene hebbedingetjes

Vandaag: de ‘Solar Stove’ van GoSun

Rapport: ****

De zon schijnt, het is lang licht buiten en dus tijd om het bier koud te leggen en een barbecuefeestje te geven. Als je dan de blits wilt maken, moet je niet langer wachten en de GoSun aanschaffen. Wat een geweldig apparaat! Vorige week draaiden we een testronde op de camping. De GoSun barbecue was direct onderwerp van gesprek. Kinderen kwamen er als stroop op af; wat weer een mooie aanleiding was om te vertellen dat je niks in de fik hoeft te steken om energie op te wekken. Om in hun taal te spreken: “Vet cool!”.

Cool: *****

De GoSun stove is echt een schitterend product, gemaakt van mooi materiaal (strak, glanzend staal) en met een pressure-cooker buis die gebaseerd is op de Concentrated Solar Power techniek (CSP). Als je door Spanje rijdt, zie je velden vol spiegels staan die het zonlicht weerkaatsen naar een centrale locatie. Daar verwarmt gebundeld zonlicht een vloeistof onder hoge druk en voilá… Er wordt energie opgewekt. De GoSun werkt volgens hetzelfde principe, maar dan om je eten op te warmen.

Handig: *****

De Solar Stove is super simpel. Het enige wat je moet doen is de spiegels uitklappen, en ze in de richting van het zonlicht te plaatsen. Vervolgens vul je de schuifpan met eten (in ons geval gemarineerde gamba’s) en schuif je het eten in de solar cooker. Na ongeveer 20 minuutjes kwamen de gamba’s heerlijk pruttelend van de hitte tevoorschijn kwamen. Voor de twijfelaars: ja, zelfs vlees kun je er in bereiden!

Kostenbesparing: **

De SolarStove is het nieuwste van het nieuwste. GoSun heeft het product net op de markt gebracht, en de kans is dan ook groot dat wij de eerste zijn in Nederland die hem testen. Het product is nog wel duur ($269): dus niet direct een kostenbesparing.

 Dit artikel stond in de Watt’s up van juni. Meld u hierboven aan of lees hier de hele Watt's up van juni.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen