Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden en om de content van de website af te stemmen op uw voorkeuren. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring. Door verder te klikken op de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Het Sungevity blog

Jasper beoordeelt de ‘Solar Stove’ van GoSun

Green Gadget Man Jasper beoordeelt de nieuwste groene hebbedingetjes

Vandaag: de ‘Solar Stove’ van GoSun

Rapport: ****

De zon schijnt, het is lang licht buiten en dus tijd om het bier koud te leggen en een barbecuefeestje te geven. Als je dan de blits wilt maken, moet je niet langer wachten en de GoSun aanschaffen. Wat een geweldig apparaat! Vorige week draaiden we een testronde op de camping. De GoSun barbecue was direct onderwerp van gesprek. Kinderen kwamen er als stroop op af; wat weer een mooie aanleiding was om te vertellen dat je niks in de fik hoeft te steken om energie op te wekken. Om in hun taal te spreken: “Vet cool!”.

Cool: *****

De GoSun stove is echt een schitterend product, gemaakt van mooi materiaal (strak, glanzend staal) en met een pressure-cooker buis die gebaseerd is op de Concentrated Solar Power techniek (CSP). Als je door Spanje rijdt, zie je velden vol spiegels staan die het zonlicht weerkaatsen naar een centrale locatie. Daar verwarmt gebundeld zonlicht een vloeistof onder hoge druk en voilá… Er wordt energie opgewekt. De GoSun werkt volgens hetzelfde principe, maar dan om je eten op te warmen.

Handig: *****

De Solar Stove is super simpel. Het enige wat je moet doen is de spiegels uitklappen, en ze in de richting van het zonlicht te plaatsen. Vervolgens vul je de schuifpan met eten (in ons geval gemarineerde gamba’s) en schuif je het eten in de solar cooker. Na ongeveer 20 minuutjes kwamen de gamba’s heerlijk pruttelend van de hitte tevoorschijn kwamen. Voor de twijfelaars: ja, zelfs vlees kun je er in bereiden!

Kostenbesparing: **

De SolarStove is het nieuwste van het nieuwste. GoSun heeft het product net op de markt gebracht, en de kans is dan ook groot dat wij de eerste zijn in Nederland die hem testen. Het product is nog wel duur ($269): dus niet direct een kostenbesparing.

 Dit artikel stond in de Watt’s up van juni. Meld u hierboven aan of lees hier de hele Watt's up van juni.

Ontdek wat u kunt besparen