Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Tech & gadgets

Green Gadget Man: altijd zonnige gesprekken met de solar carkit 

Sungevity's Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Vandaag: de Mr Handsfree Blue Solar carkit.

Mijn vrouw rijdt een hybrid leasebak, lucky her. Ik helaas niet. Mijn heilige koe is eigenlijk een panda, een Fiat Panda uit 2007 om precies te zijn. Deze aanschaf is het resultaat van een zoektocht met twee belangrijke criteria: geen hoge investering en zo laag mogelijk verbruik. Maar ja, telkens als ik in de hybrid van mijn vrouw stap, geniet ik van het gemak waarmee mijn telefoon direct gekoppeld wordt aan de audio en ik handsfree kan bellen. Dus ik besloot mijn Pandaatje te pimpen! Solar powered, what else?!

Handig: *****

Gadgets zijn leuk, maar nog veel leuker als ze werken zonder gedoe. Toen ik Mr Handsfree bestelde was ik een beetje bang dat het moeilijk zou werken of toch niet praktisch zou zijn. Maar niets van dat alles. Het is echt plug and play. Uitpakken, eerst een keer opladen, dan Mr Carkit met de zuignapjes op de voorruit plakken en klaar. De bediening werkt met slechts één knop, en de kick is natuurlijk dat de carkit oplaadt met het zonnepaneeltje dat uren per dag op de parkeerplaats in de zon staat.

Overige kenmerken: spreektijd tot 6 uur en een laadtijd van ongeveer 12 uur via het zonnepaneel (of 2 uur via de meegeleverde lader die je in de sigarettenaansteker plugt). Online las ik overigens anderen die het product reviewden en klaagden over een te kort snoer. Ik vond dat allerminst een probleem, snoer is lang genoeg.

Cool: *** 

Ach, het is een car kit, met wél één met een zonnepaneeltje erin. Mr Handsfree is gewoon een simpel maar goed uitziend product dat doet wat het belooft. Alle credits dus voor het feit dat dit het zoveelste goedwerkende gebruiksvoorwerp is waarbij zonnepanelen voor de coolheid zorgen. Kostenbesparing: *** (3 ster) De investering is €49,95, en wat mij betreft meer dan de moeite waard. Dat gehannes met je oordopjes tijdens het autorijden om te kunnen bellen beviel me niet. En de bekeuring voor niet handsfree bellen is €180, zo heb ik gehoord. Ook is het een pré dat er geen batterijen in hoeven. Dus ik vind het die investering zeker waard. 

Eindoordeel: ****

 

Dit artikel stond in de Watt's up van augustus. Meld je hierboven aan of lees de hele Watt’s up van augustus hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen