Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Tech & gadgets

Green Gadget Man: De Solar Bag van Changers

Jasper beoordeelt de nieuwste groene hebbedingetjes. Ditmaal de Solar Bag van Changers: een handige tas die ook nog duurzame koopjes biedt. Maar alleen als je Duitser bent.

Hebbedingetje 1: De ‘Solar Bag’ van Changers

Algemeen Cijfer: ***

Zoals je weet, zijn we verzot op zonnepanelen. Wat mij betreft leggen we overal zonnepanelen op: op onze huizen, scholen en bedrijfspanden maar ook op en in onze alledaagse spullen. Zoals zonnecellen in de solar dress van Roebyem of in de nieuwe jas van Tommy Hilfiger. Dus waarom geen zonnepaneel in de flap van je tas zodat je ook je telefoon of tablet die erin zit kunt opladen met gratis zonnestroom?

Het Duitse Changers heeft dat idee tot leven gebracht. Hun Solar Bag is een laptoptas (van hergebruikte zeilen) waarvan de flap is uitgerust met een afneembaar en flexibel zonnepaneel. Wat vonden we ervan?

Coolness Factor: ****

Best leuke tas maar je valt niet stijl achterover van het design. Zonnepaneel en batterij zijn echter wel erg mooi vormgegeven. En ik was meteen ‘het mannetje’ bij mijn vrienden toen ik met mijn futuristische Solar Bag kwam aanzetten. Ook de bijbehorende app is goed doordacht. Elke keer als je je telefoon oplaadt of het openbaar vervoer pakt krijg je “re-coins” waarmee je tegen korting duurzame producten kunt kopen. Wel alleen in Duitsland helaas.

Handigheids Factor: ***

Mijn laptop glijdt als boter in de Solar Bag. Het losklikken van het paneel is dummy-proof: je rukt gewoon het paneel van de tas dat vastzit met drukkertjes. Vervolgens kun je het paneel met zuignappen aan het raam of ergens anders aan bevestigen. Het opladen is easy, binnen 15 minuten was m’n iPhone batterij van 30% naar 78% geschoten! Als je wilt, kun je ook de Solar Bag batterij afzonderlijk meenemen zodat je je telefoon later kunt opladen.

Kosten Factor: **

Om het hoge aankoopbedrag van € 200,- terug te verdienen zul je je telefoon heel wat keertjes met de Solar Bag moeten opladen. Aan de dure kant dus. Wat wél prijzenswaardig is, is dat je “re-coins” krijgt die je korting geven op duurzame producten. Hopelijk gaat Changers die optie snel beschikbaar maken voor Nederlanders, zodat wij ook beloond worden voor goed gedrag.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen