Terug naar Blog

Efficiënt verwarmen met radiatorventilator SpeedComfort

Zodra de herfst in aantocht is, neemt ook ons gasverbruik weer toe. Met radiatorventilatoren van SpeedComfort kun jij je stookkosten verlagen en het comfort in huis verhogen. Deze radiatorventilatoren verdelen de radiatorwarmte namelijk versneld en gelijkmatig door de ruimte. Onze collega Anouk laat zien hoe dat werkt.

Stap 1: Koppelen radiatorventilator

Anouk heeft een duoset in haar handen. Met een kabel (1) koppel je de duo set aan elkaar. Afhankelijk van de grootte van de radiatoren kun je meerdere ventilatoren aan elkaar koppelen. De stekker aan het uiteinde (2) stop je in het stopcontact.

Stap 2: Kabels aansluiten

Aan de laatste kabel (3) zit een thermostaat die de temperatuur van de radiator meet. Leg de radiatorventilatoren zo neer dat de juiste kant naar boven wijst. Deze kant is te herkennen aan de tekst ‘this side up’ (4).

Stap 3: Radiatorventialor plaatsen

Plaats de kabel met de thermostaat buiten het zicht op de radiator. Daarna kun je de radiatorventilatoren via de onderkant in de radiator plaatsen. De magneten klikken automatisch aan de radiator vast.
De radiatorventilatoren beginnen te werken wanneer de temperatuursensor een temperatuur meet boven de 33°C op de radiator. En nu genieten van nóg meer comfort en warmte in de kamer!

Meer weten? Lees hier alles over radiatorventilatie.