Het Sungevity blog

Onderzoek: 4 keer zoveel zonnepanelen in Nederland

Zonnepanelen veroveren het straalbeeld!  Eind 2015 hadden ruim 400.000 huizen zonnepanelen. Daarmee heeft 6 procent van de Nederlandse huishoudens nu zonnepanelen op het dak en dat is vier keer zoveel als het aantal huizen met zonnepanelen in 2010. 

Dit rekent Milieu Centraal uit op basis van het geïnstalleerde vermogen aan zonnestroom in combinatie met een inschatting over het vermogen per paneel en het gemiddeld aantal zonnepanelen dat mensen hebben.  De infographic zegt genoeg. 


Ook bij bedrijven

Uit gegevens van het CBS blijkt dat eind vorig jaar 1,5 GW aan vermogen van zonnepanelen in Nederland stond. Dat levert jaarlijks ongeveer 1.100 miljoen kWh aan zonnestroom op. Twee derde daarvan is geïnstalleerd op woonhuizen, de rest ligt op daken van bedrijven of boeren en in grootschalige zonneweiden.

Rendement op zonnepanelen

De jaarlijkse opbrengst van 10 zonnepanelen is ruim 2.200 kWh elektriciteit, een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 3.300 kWh. Bij de huidige stroomprijs levert dat 450 euro op. Investeren in zonnepanelen op uw dak is dus beter dan uw geld op de bank laten staan: het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening.

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag eengratis en vrijblijvend advies aan.  Aan de hand van dit digitale advies voor uw specifieke woonsituatie bespreken onze adviseurs de mogelijkheden van uw dak. Zo weet u direct wat zonnestroom ú oplevert.

Bron: Milieu Centraal

Ontdek wat jij kunt besparen.