Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Opinie & achtergrond

Sungevity-oprichter Roebyem Anders in Duurzame 100 van Trouw

We zijn verguld bij Sungevity: onze oprichter Roebyem Anders staat dit jaar voor het eerst in de Duurzame 100 van Trouw. Zij komt binnen op de 71e plaats. Roebyem heeft deze notering te danken aan het niet aflatende enthousiasme waarmee ze zich inzet voor zonne-energie als duurzame energiebron voor de toekomst. Daarnaast kreeg Sungevity ook nog twee keer een lintje opgespeld vanwege onze innovatiekracht.

We hadden net zelf niet beter kunnen omschrijven dan Trouw: “Roebyem Anders wil alle daken van Nederland bedekken met zonnepanelen onder het motto: Rooftop Revolution”, schrijft de krant in haar motivatie. “Zo werkt Anders met de gemeente Amsterdam aan het project I am Duurzaam, met als doel om gezichtsbepalende gebouwen zoals de Stadsschouwburg of de Ziggo Dome te voorzien van zonnepalen. Ze nam mensen met een beperking in dienst: de functie van Remote Solar Designer bleek uitstekend geschikt voor iemand die doof is.”

De prijzenkast groeit

Maar er is meer positieve erkenning voor Sungevity. Want volgens de Kamer van Koophandel behoren we tot de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland: Sungevity staat op de 29e plek geëindigd. Op basis van de KvK-lijst heeft consultancybedrijf Squarewise weer een top vier van meest duurzame innovators gemaakt, met Sungevity op de tweede plek.

Sungevity is heel blij met alle erkenning, maar we zijn nog lang niet tevreden. Daarom heeft Sungevity afgelopen maand een belangrijk contract getekend: de Post 2015 Charter. Dit houdt in dat we samen met 70 grote bedrijven en hulporganisaties hebben beloofd om ons in te zetten voor het behalen van nieuwe ontwikkelingsdoelen rond armoede. Hard nodig gezien de acht VN-Millenniumdoelen in 2015 aflopen. In diezelfde lijn hebben we ons aangesloten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie. Samen met de 300 andere deelnemende duurzame bedrijven gaan we alles op alles zetten om voor 2050 allemaal klimaatneutraal te ondernemen.

 Dit artikel stond in de Watt's up van november. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van november hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen