Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Opinie & achtergrond

Samen Zon in Belgisch Park van start!

Zonnestroom voor iedereen!

Sungevity Nederland steekt graag samen met u en haar partners de handen uit de mouwen voor de Rooftop Revolution in Nederland! Daarom start wij op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, de campagne “Samen Zon in Belgisch Park”. Twee gepassioneerde initiatiefnemers uit deze buurt in Den Haag zijn dit gestart om de voordelen van de zon te delen met hun buurtbewoners. De bewoners kunnen tijdelijk een fikse groepskorting op zonnepanelen krijgen. En het bijzondere is, dat de lokale school Willem de Zwijger bij 30 deelnemers een gratis zonnesysteem van 10 panelen cadeau krijgt!

Hoe meer bewoners van het Belgisch Park meedoen, hoe hoger de korting op de aanschaf van zonnepanelen. Initiatiefnemers Alexander Quarles van Ufford, adviseur bij het Wereld Natuur Fonds, en Erik Schotte, architect bij LIAG, hebben vanuit hun werk veel te maken met zonne-energie. Daarom willen zij deze schone technologie, en de voordelen ervan, graag delen met de buurt. En dat komt goed uit! Want wat blijkt? De extra zonne-uren langs de kust in combinatie met de ruime daken maken deze buurt extra geschikt om veel schone stroom op te wekken. Wat betekent dat er maandelijks veel kan worden bespaard op de energierekening! Laat de Rooftop Revolution ook hier beginnen!

Waarom zonnestroom?

Architect Erik legt uit: “Als architect zie ik dat steeds meer bedrijven, maar ook particulieren, doordrongen zijn van de financiële en maatschappelijke voordelen van zonnepanelen. Het viel mij op dat in het Belgisch Park nog relatief weinig huizen zonnepanelen hebben. Via deze campagne willen we daar verandering in aanbrengen. We denken dat juist ook in deze tijd mensen graag voor hun energiebehoefte onafhankelijker willen worden van fossiele brandstoffen”.

Alexander licht verder toe: “Vanuit mijn werk bij het Wereld Natuur Fonds weet ik hoeveel bedreigde diersoorten nu al te maken hebben met de opwarming van de aarde door het veranderende klimaat. En ook dat we voldoende, betaalbare mogelijkheden hebben om over te stappen op duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. Daarnaast is het ook nog eens cool om je eigen stroom op te wekken”.

Voordelen van de zon

Door de toenemende concurrentie op de markt zijn de prijzen voor zonnepanelen de laatste jaren enorm gedaald, en is de aanschaf extra rendabel geworden. De investering kan sneller worden terugverdiend. Omdat Sungevity Nederland zonnestroom graag toegankelijk en makkelijk maakt voor iedereen, kunnen ook de bewoners van wijken net buiten het Belgisch Park deelnemen. Des te beter natuurlijk, want voor dit initiatief geldt:

Hoe meer deelnemers meedoen vóór 30 november, hoe hoger de korting!Bovendien doneert Sungevity Nederland 10 zonnepanelen aan Willem de Zwijger school bij meer dan 30 deelnemers! 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de speciale pagina “Samen Zon in Belgisch Park”.

Ook is iedere geïnteresseerde van harte uitgenodigd voor een informatieavond op de Willem de Zwijger school, Gentsestraat 124, Den Haag. Deze vindt plaats op dinsdag 21 oktober van 20.30u tot 21.30u.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen