Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Opinie & achtergrond

Hete herfst goed voor 30% meer zonnestroom

Een uitzonderlijk lang zomerhemdjes seizoen was niet het enige voordeel van de zonnige herfst in Nederland. In november is ook 30% meer zonnestroom opgewekt dan vorig jaar. Gemeten over alle drie de herfstmaanden ligt de opbrengst 5% hoger dan in 2013. Dit blijkt uit cijfers van Sungevity, dat de productie van de geïnstalleerde zonnesystemen op afstand kan aflezen.

De afgelopen drie maanden steeg de thermometer 26 dagen boven de 20 graden, 14 dagen meer dan normaal. De maand november behoort zelfs tot de 6 warmste novembermaanden ooit, aldus het KNMI. Dat had ook zijn uitwerking op de stroomopbrengst. Een gemiddeld dak met twaalf panelen, leverde101 kilowattuur (kWh) op, tegen 76 kWh vorig jaar. Op 1 november, de dag dat het kwik tot een absoluut record van 22 graden steeg, produceerden zonnepanelen gemiddeld drie keer zoveel stroom dan normaal. Zo zorgt opwarming van de aarde toch nog voor een schaars lichtpuntje.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen