Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Opinie & achtergrond

De toekomst staat op de stoep

Een woud aan duurzame energiefabriekjes en iedereen is directeur. Dat is in een notendop de toekomst van energievoorziening die Sungevity voor zich ziet. Deze fabriekjes maken gebruik van tijdelijke opslag en zullen onderling ook driftig handelen om plooien in het individuele vraag en aanbod per huishouden glad te strijken.

Naast duurzame opwekking op eigen erf zal ook efficiënt gebruik van energie hoog in het vaandel staan. Geholpen door een slim netwerk dat maximaal inzicht verschaft en dat huishoudelijke apparaten, van wasmachine tot thermostaat, optimaal aanstuurt.  

Sungevity heeft deze visie in een kort animatiefilmpje vormgegeven. Geen moment te vroeg, zo blijkt, want een belangrijk element in Sungevity’s toekomstvisie lijkt meer en meer in een stroomversnelling te komen.     

Een cruciale bouwsteen voor een decentraal, duurzaam en solide energiesysteem is dat huishoudens over één of meerdere batterijen beschikken waarmee ze stroom tijdelijk op kunnen slaan en die geen fortuin kosten. 

Zoals zonnepanelen de laatste jaren hebben laten zien, staat of valt alles met schaalgrootte om de prijs snel te laten dalen. En dat is precies wat er nu gebeurt. Zo kondigde Tesla aan dat het binnen enkele maanden een thuisbatterij op de markt gaat  brengen die goedkoper is dan de alternatieven die al op de markt zijn.   

Sungevity denkt dan ook dat de markt rijp is om thuisbatterijen op grote schaal aan te bieden. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat belastingvoordelen voor teruglevering van duurzame stroom aan het net meer en meer komen te vervallen. Hierdoor wordt directe consumptie van eigen stroom financieel aantrekkelijker. 

Daarom zal Sungevity haar Europese en Amerikaanse klanten vanaf dit najaar de mogelijkheid bieden om naast zonnepanelen ook een batterij af te nemen. Hiervoor werken we samen met de Duitse batterijfabrikant Sonnebatterie. De toekomst komt sneller dichterbij dan je denkt.

Dit artikel stond in de Watt's up van mei. Lees de hele Watt’s up van mei hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen