Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Op de Dag van de Zon start basischool De Vlieger met zonnestroom opwekken

Basisschool De Vlieger in Den Haag kreeg op 16 februari - zoals beloofd - een zonnesysteem van 10 panelen van Sungevity cadeau. De leerlingen werden op deze Dag van de Zon verrast met een gastles over zonnestroom. Hun techniekcoach-voor-̩̩n-dag spotte zelfs een aantal technische vernieuwers van de toekomst.

De ochtend van de installatie verloopt anders dan verwacht voor de leerlingen van groep 7 en 8: ze worden verrast met een gastles over zonnestroom. Via een instructiepaneel leren de kinderen hoe hun school vanaf vandaag stroom opwekt. Ze zijn razend nieuwsgierig, vertelt techniekcoach Jos Mulder die de lessen geeft. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen worden van het nadenken over een duurzame toekomst.De hele ochtend luisteren ze vol aandacht naar hem.

Bij schooleinde stuiteren ze rond om hun ouders van alles over zonnestroom uit te leggen. Jos is onder de indruk van deze klassen. Hij is er van overtuigd een aantal talenten te hebben ontdekt. Sommigen stelden zulke slimme vragen. Dat zijn de vernieuwers van de toekomst.


Succesvol buurtinitiatief voor en door buurtbewoners

De donatie van de zonnepanelen is het gevolg van het succesvolle buurtinitiatief Samen Solar in Ypenburg. Bij meer dan 30 deelnemers zou basisschool De Vlieger 10 panelen cadeau krijgen. Dat is gelukt: de inwoners van Ypenburg waren vol enthousiasme betrokken bij dit buurtinitiatief, waardoor ze collectief zonnepanelen konden aanschaffen.

Sungevity betrekt altijd een school of sportclub bij buurtcampagnes, zoodat leerlingen op jonge leeftijd in aanraking komen met schone energie. Dat draagt bij aan onze missie: de Rooftop Revolution versnellen zodat ieder dak vol komt te liggen met zonnepanelen! Binnen datzelfde kader vroeg Sungevity ook aan Jos om les te geven.

Trend: nog meer zonnepanelen voor Haagse scholen

Niet alleen voor basisschool De Vlieger zijn zonnepanelen rendabel. Een groot deel van de basis- en middelbare scholen in Den Haag kunnen ook profiteren van zonnestroom. Dat komt goed uit: in de gemeenteraad van Den Haag wordt gewerkt aan een plan om de helft van alle geschikte scholen van zonnestroom te laten profiteren.

Er ligt een voorstel om de zogeheten Schooldakrevolutie te ontketenen. Met dit initiatief worden scholen dankzij praktische begeleiding door de Stichting Schooldakrevolutie - mede opgericht door Sungevity - van zonnestroom voorzien. Den Haag zou met het ondertekenen van de pledge het voorbeeld volgen van een aantal andere gemeentes, zoals Rotterdam en Haarlemmermeer.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen