Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Zoekmachine vindt zon

Mensen die 11 september achteloos hun bestemming aan de kust in Los Angeles op Google Maps intikten, kregen de schrik van hun leven. Zo was Manhattan Beach, rijke voorstad van LA en bekend surferparadijs, grotendeels blauw gekleurd. Strand, kapitale villa’s en knusse koffiebarretjes stonden allemaal onder water.

Nadat bleek dat iedereen nog droge voeten had, gonsde het van de speculaties. Was dit een reactie van Google op de klimaatrisico’s in kustgebieden? Was het toeval dat dit samenviel met een nieuw rapport dat becijferde dat het ijs op Antarctica geheel zal smelten als we alle fossiele brandstoffen die nog in de grond zitten, verbranden? In dit doemscenario zou de zeespiegel 58 meter stijgen, aldus de onderzoekers.

Charmes in de groene strijd

Google maakte echter bekend dat een foutje in de software LA onder water had gezet. Toch waren de speculaties niet onlogisch: Google zet zich in toenemende mate in voor duurzaamheid. Zo draaien Google’s energieverslindende servers voor 35 procent op groene stroom - het bedrijf streeft naar 100 procent - en zullen investeringen in groene energieprojecten de komende jaren oplopen tot 2 miljard dollar.

Maar waar wij echt enthousiast van worden is dat Google haar enorme bereik en reputatie onder consumenten inzet. Zo gaf Google met de aankoop van Nest, het zelflerende thermostaat, het startschot voor een diepgaande betrokkenheid bij de ontwikkeling van een smart home: een plek waar slimme apparaten en beter inzicht het energieverbruik van de bewoners structureel terugschroeft. 

Google als bondgenoot

Een ander voorbeeld na aan ons hart is Google’s Project Sunroof. In enkele steden in de VS kunnen bewoners hun adres intypen en krijgen ze zo meteen inzicht in wat voor zonnesysteem op hun dak past, wat het oplevert, wat de mogelijkheden voor financiering zijn en met welke lokale aanbieders ze in zee kunnen gaan.

Klinkt dat bekend? Jazeker, het is een benadering die we bij Sungevity heel goed kennen. Hoe zijn de resultaten? Die kunnen nog wel wat accurater, maar Google kennende zal dat niet lang duren. Verreweg het belangrijkste: een bondgenoot als Google om zonne-energie te verspreiden is iets om je vingers bij af te likken.

Dit artikel stond in de Watt's up van oktober. Meld u hierboven aan of lees  de hele Watt’s up van oktober hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen