Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

WebiSolar met Jos Mulder

"Waarom hebben wij zonnepanelen en onze buren niet? Hoe werkt zonne-energie? Hebben wij ook stroom als de zon niet schijnt?"
Zonne-Techniek-coach Jos Mulder geeft op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, speciaal voor onze volgende generatie een online les over zonne-energie. Met regelmaat bezoekt Jos Mulder scholen om daar kinderen te vertellen over duurzaamheid en zonnestroom. Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid beantwoordt hij aan de hand van zijn instructie-paneel alle vragen over zonnestroom online. Dit doet hij niet alleen. Solar warrior Rosa (12) zal meester Jos de hemd van het lijf vragen. 

Waarom een webinar voor kinderen?

De bewustwording van duurzaamheid begint al op de basisschool. Nog niet op alle scholen wordt een vak als duurzaamheid standaard aangeboden, én dat is jammer, vindt Jos: “Leraren missen vaak de affiniteit met het vak en hebben een te drukke agenda om hier tijd aan te besteden, en dat is zonde”. Vinden wij ook. Daarom geven wij samen met Jos het goede voorbeeld en organiseren we onze eigen duurzaamheid-les.

Jos: “We gebruiken veel energie van bronnen die het milieu aantasten, kijk maar naar Groningen. Dat heeft ook de opwarming van de aarde als gevolg. In het webinar leg ik de connectie tussen deze ‘vuile’ energie en ‘schone’ energie uit aan de kinderen. En uiteraard stel ik zonne-energie voor als een mogelijke oplossing.” Het zonnepaneel dat meegaat naar de les werkt goed voor de kinderen. Iedereen vindt het leuk om te kijken (en te horen) hoe het paneel werkt. Er komen dan gelijk vragen als: “maar hoe werkt dat dan? Kan ik dit zelf thuis ook doen?” 

Jos Mulder is zijn hele leven al geïnteresseerd in nieuwe producten en technieken. Hij heeft onder andere gewerkt aan TV-installaties en gesloten TV-systemen, en het repareren daarvan. Daarnaast werkte hij bijvoorbeeld aan de röntgenscanners die op het vliegveld je bagage checken. Ook is hij degene die Dolby Surround Sound, het geluidssysteem in de bioscoop, naar Nederland heeft gebracht. Na zijn carrière in de techniek is hij in het vak van techniek-coach gerold. Dat doet hij nog steeds met veel plezier en het geeft hem veel voldoening om deze kennis te kunnen delen. 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen