Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Wat doet een Remote Solar Designer bij Sungevity?

Bij Sungevity zorgen we ervoor dat alle huizen in Nederland worden voorzien van zonnestroom. En dat doen wij met een heleboel enthousiaste medewerkers. Maar wat doen onze Solar Warriors precies? Vandaag een interview met Remote Solar Designer Kean.  

Hoi Kean, wat is jouw functie bij Sungevity? 
Ik werk op de Remote Solar Design afdeling. 

Kun je uitleggen wat je daar precies doet? 
Ja, wij krijgen continu aanvragen voor zonnesystemen binnen en daar maken we ontwerpen voor. Deze aanvragen krijgen we nadat de klant in gesprek is gegaan met een Technical Sales Associate. Op basis van de wensen en opmerkingen die naar voren komen tijdens dat gesprek gaan we aan de slag met het ontwerpen. Via satelliet- en straatbeelden kunnen we een duidelijk beeld van het dak schetsen. We zien met die beelden duidelijk de omgeving en eventuele schaduwobjecten.  Op afstand kunnen we het dak tot op de centimeter inmeten, zonder dat we daarvoor langs hoeven te komen. Het berekenen van de opbrengst kunnen we zelfs zo nauwkeurig doen, dat we de opbrengst kunnen garanderen. Op deze manier komen we uiteindelijk tot een mooi en passend zonnesysteem! 

Hoe lang duurt het om zo’n ontwerp te maken? 
Dat verschilt en hangt van een aantal factoren af. Als alles meezit kunnen we al in een kwartier een ontwerp maken. Het ontwerpen duurt wat langer als er meerdere factoren meespelen. De wensen van de klant, de ruimte op het dak en de schaduwobjecten zijn een paar van de factoren die in het beslissingsproces mee moeten worden genomen. Bij het ene ontwerp duurt het wat langer dan het andere. We willen natuurlijk wel een goed uitgedacht ontwerp afleveren, dus daar nemen we altijd de tijd voor. 

Kun je een dag op kantoor beschrijven? 
We beginnen de dag altijd met een meeting op de afdeling, dat noemen we een stand-up. Dan bespreken we wat er op een dag moet gebeuren. We krijgen veel aanvragen binnen die zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Ik werk als RSD’er bij Sales. Daar heb ik veel met resizes en spotsizes te maken. Wanneer een solar consultant in gesprek is met een klant en het blijkt dat een ontwerp aangepast moet worden, dan spring ik erbij. Zo kunnen klanten direct een aangepaste offerte zien. Ook als mensen vragen hebben over ontwerpen of over bepaalde systemen kunnen ze altijd bij mij terecht. Ik vind het leuk om snel te schakelen en in te spelen op de wensen van de klant.

Hoe lang doe jij dit werk al bij Sungevity? 
Twee jaar nu, de tijd gaat heel snel! 

Hoe ben je bij Sungevity terecht gekomen? 
Ik heb de studie Aarde en Economie gedaan aan de VU in Amsterdam. Toen ik was afgestudeerd tipte een vriend me over Sungevity, waar hij al aan het werk was. Ik zocht na mijn studie naar een baan in de duurzame sector, dus dit paste goed bij mijn wensen. Ik heb me aangemeld en kort daarna werd ik al uitgenodigd voor een gesprek.

Waarom heb je voor Sungevity gekozen? 
Mijn studie is gericht op duurzaamheid, en ik wilde graag meer weten over zonnepanelen. Sungevity is een jong bedrijf met een informele cultuur en dat sprak me aan. 

Wat is een van de leukste momenten tijdens je werk geweest? 
Ik vind de borrels wel heel erg leuk. Een van de leukste borrels was het bootfeest van een paar maanden geleden. We hadden toen voor het hele bedrijf een boot gereserveerd, met diner en karaoke. Dat was een en al gezelligheid! 

Heb je ook nog tips voor mensen die op de RSD afdeling zouden willen werken? 
Als je van Tetris houdt ben je de geschikte persoon! Het is veel puzzelen en het vergt wat ruimtelijke ordening. Als je in het meest internationale team binnen het bedrijf wil werken, dan moet je zeker aan de slag gaan op de RSD afdeling!

En ten slotte, what makes you shine? 
Mijn rol in deze beweging in duurzaamheid is onderdeel van team effort. Zolang ik bij deze beweging een rol kan spelen en mezelf daarbij kan uitdagen, geeft me dat voldoening! 


Benieuwd wat een Projectmanager doet? Lees het interview met Anouk!
Benieuwd wat een Teamlead van Technical Sales Associates doet? Lees het interview met Adriaan!
Benieuwd wat een medewerker bij Customer Service doet? Lees het interview met David!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen