Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Wat doet een Project Manager bij Sungevity?

Bij Sungevity zorgen we ervoor dat alle huizen in Nederland worden voorzien van zonnestroom. En dat doen wij met een heleboel enthousiaste medewerkers. Maar wat doen onze Solar Warriors precies? Vandaag een interview met Project Manager Anouk. 

Hoi Anouk, wat is jouw functie bij Sungevity? 
Ik ben Project Manager bij Customer Care.

Kun je uitleggen wat dat precies inhoudt?
Zeker. Als Project Manager begeleid je het hele installatietraject. Nadat een klant panelen heeft gekocht bij de sales afdeling, komt hij bij ons terecht. We checken nog een keer of het ontwerp dat gemaakt is daadwerkelijk past, of de goede panelen besteld worden en of het om de juiste omvormer gaat. Ook kijken we hoe de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het dak is.  We bereiden de klant voor op de dag van de installatie en nemen alles door. Oftewel: alle communicatie na de aanschaf van een zonnesysteem loopt de daaropvolgende maand bij ons. Zo zorgen we dat de klant altijd wordt geholpen en op de hoogte is over het proces.

Kun je uitleggen hoe een dag op kantoor er voor jou uitziet?
’s Ochtends check ik eerst mijn dashboard vanuit salesforce. Dan kijk ik welke installaties die dag gepland zijn, welke mensen ik moet bellen en wat voor intakes ik heb staan. Dat zijn gemiddeld twee op een dag. Elke klant is anders, dus in elke situatie moet er anders gehandeld worden. Ik beantwoord veel vragen van mensen over de mail en aan de telefoon. Je moet dus vrij ad hoc kunnen reageren.  Klanten vertellen vaak leuke verhalen en het geeft veel voldoening om klanten continu blij te maken met hun nieuwe zonnesystemen.  Aan het eind van de dag bel ik mensen waar die dag een installatie is geweest om te vragen hoe het is gegaan en of ze nog vragen hebben. Hartstikke leuk om zoveel klantcontact te hebben!

Hoe ben je bij Sungevity terecht gekomen?
Ik was via vacaturewebsites op zoek naar een baan in de duurzaamheid. Sungevity stond daar ook bij. Het was vooral het filmpje op de website waarvan ik dacht: het lijkt me zo leuk om hier te werken! Toen ik zag dat ze weer mensen aannamen heb ik direct een brief gestuurd en een tijdje later werd ik benaderd.

Waarom heb je voor Sungevity gekozen?
Ik vond duurzame energie altijd al interessant. Het is oneindig. Ik zocht naar een combinatie van duurzame energie en een jong bedrijf. Ik vond het mooi om te zien dat de energie op de werkvloer in het filmpje heel hoog leek. Dat heb ik ook altijd wel gezocht bij een baan, maar niet gevonden. Nu ik hier werk, merk ik dat dat echt zo is. Er hangt een informele sfeer, waar we met een hele groep mensen hetzelfde doel voor ogen hebben. Je wordt hier echt gestimuleerd en uitgedaagd op het gebied van duurzaamheid. Bij mijn vorige baan zei men altijd: ‘voor iets groens moet je bij Anouk zijn’. Maar bij Sungevity ademt alles en iedereen duurzaamheid. Daar word ik echt blij van.

Wat is een van je leukste momenten tijdens je werk geweest?
Vorige week kreeg ik een persoonlijk mailtje van een klant. Hij had eerst al aan de telefoon gezegd dat hij heel tevreden was. Toen heeft hij er een mailtje achteraan gestuurd waarin hij vertelde dat hij het super fijn vond hoe ik hem had geholpen. Dat hij bij elke stap op de hoogte werd gehouden en goede uitleg kreeg over hoe de installatie dag eruit zou zien. Zo’n reactie is exact de reden waarom ik deze baan wilde: rechtstreeks contact met de klant.

Heb je tips voor mensen die ook bij Customer Care willen werken?
Ja, gestructureerd werken en klantgericht zijn. Dat is wel noodzakelijk. Je moet het echt leuk vinden om mensen te woord te staan en hen met een goed gevoel klant te laten worden.

What makes you shine?
Mensen blij maken. Als iemand problemen heeft wil ik dat op een goede manier oplossen. En: actief een bijdrage kunnen leveren aan een schonere, gezondere en mooiere wereld. Dat haal ik echt uit deze functie, dus daar ben ik blij mee!


Benieuwd wat een medewerker bij Customer Service doet? Lees het interview met David!
Benieuwd wat een Remote Solar Designer doet? Leest het interview met Kean!
Benieuwd wat een Teamlead van Technical Sales Associates doet? Lees het interview met Adriaan!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen