Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Wat doet een Recruiter bij Sungevity?

We stellen graag voor, ons eigen zonnetje in huis: Maxine. Als recruiter zorgt zij dat onze impact met de dag groter wordt. Want, meer Solar Warriors = meer impact. Hoe ze vol enthousiasme al die Solar Warriors weet te vinden en hoe ze ooit bij Sungevity binnengestapt is? Je leest het hier!

De 29-jarige Maxine Fürst heeft een studie Marketing en Communicatie in combinatie met Eventmanagement afgerond en heeft daarna verschillende leuke banen gehad. Zo heeft ze met haar creativiteit veel evenementen en filmpremières georganiseerd, maar heeft ze ook in de sales gewerkt. Een alleskunner, dus. Deze kwaliteiten gebruikt ze nu al meer dan een jaar als recruiter bij Sungevity.

Kun je uitleggen wat jouw functie precies inhoudt?

Ik ben altijd op zoek naar het juiste talent voor de juiste functie. Ik heb dus bijna iedereen wel gezien voordat ze hier werkelijk aan de slag gaan. Heel vaak moet dat ook pro-actief, dan creëer ik van tevoren een zogenaamde pipeline. Dit houdt in dat ik ook op zoek ga naar kandidaten als we bepaalde functies nog niet beschikbaar hebben. Heel erg handig, want in onze ‘Solar Coaster’ kan het elke dag veranderen en dan hebben we ineens weer een heleboel nieuwe Solar Warriors [red: onze liefkozende benaming voor onze medewerkers] nodig. Dit doe ik door het organiseren van Talent Lunches of het bijwonen van externe carrière events. De ene keer sta ik op een internationale beurs in het WTC en de andere keer in The Student Hotel met allemaal stagiairs en starters. We willen zo divers mogelijke talenten aantrekken omdat het om veel verschillende functies gaat. Diversiteit vinden we belangrijk, want in een team met verschillende achtergronden, denkbeelden en ervaringen ontstaan er meer creatieve ideeën en oplossingen. Verder geef ik de kandidaten een rondleiding door het kantoor om ze de Customer Journey te laten zien. Op die manier leren ze meteen de organisatie en de klantreis kennen. Ten slotte zit ik ook bij de sollicitatiegesprekken voor operations. En dat vind ik allemaal heel erg leuk!

Hoe ziet een dag op kantoor eruit voor jou?

Ik begin de dag altijd met het zetten van een kopje thee. Dan open ik mijn mail: mijn persoonlijke account en die van werken@sungevity-intl.com. Als ik mazzel heb zit die laatste heel erg vol en die eerste niet, want dan kan ik gaan selecteren en kandidaten bellen om in te plannen voor sollicitatiegesprekken. Nu zijn we ook weer op zoek naar een heleboel kandidaten. Afgelopen jaar hebben we 75 nieuwe warriors aangenomen. Dus we zijn ruim verdubbeld sinds ik hier werk! Verder vind ik het altijd een kunst om als Sungevity bij de leukste events aanwezig te zijn. Hiervoor moet soms flink in de buidel worden getast, en om bij zoveel mogelijk events te kunnen zijn moet dus onderhandeld worden. Daar gaat mijn sales hart dan weer sneller van kloppen. Mijn dag is geslaagd als er een paar leuke deals zijn gesloten en als ik de vrolijke gezichten van collega’s zie hier op de vloer.

Goed bezig! Hoe ben je bij Sungevity terecht gekomen?

Via een collega, Ruth. We hebben ooit tien jaar geleden samen gewerkt voor een woningbouwvereniging. Na jaren zijn we elkaar weer tegengekomen op een fout ABBA feestje. Ik was toen ‘per ongeluk’ in de HR beland en via haar wist ik dat Sungevity nog een recruiter zocht. Na een aantal gesprekken leek het me perfect, en nu doe ik dus een soort combinatie van mijn vorige baantjes. Ik organiseer evenementen en zorg ervoor dat er genoeg mensen op af komen. En mijn sales ervaringen komen ook van pas, want ik verkoop het bedrijf aan kandidaten die hier langskomen [red: benieuwd? Bel eens met Maxine: 020 30 90 952].  Ik vind het heel leuk om samen te kijken wat mensen nou eigenlijk willen met hun leven, en als ze dat zelf nog niet weten vind ik het top om dat met ze uit te zoeken.

Waarom heb je voor Sungevity gekozen?

Ik stond op een punt in mijn leven waarop andere dingen opeens belangrijk werden. Zoals dat ik wilde werken bij een missie gedreven bedrijf dat met een goed stel hersenen naar de wereld kijkt en een bijdrage wil leveren aan een schonere toekomst. Sungevity is daar heel goed mee bezig. En ik kan met deze functie direct impact maken. Wanneer het aantal medewerkers verdubbelt, wordt de impact namelijk ook verdubbeld!

Wat zijn de leukste momenten tijdens je werk?

Als ik iemand kan helpen. Ik vind het heel fijn als ik iemand in een sollicitatiegesprek of aan de telefoon vragen stel op zo’n manier dat ze er zelf achter komen waar ze het gelukkigst van worden en wat ze willen doen. Het maakt niet echt uit als je niet exact weet wat voor baan je in de toekomst wilt, maar elk klein stapje is een bouwsteen om je verder te ontwikkelen. Als dat kwartje valt bij iemand ben ik gelukkig.

Hoe pak je dat eigenlijk aan, als recruiter in een groeiend bedrijf werken?

Ik ben op elke afdeling gaan meeluisteren, -kijken en –praten. Aan alle teamleads heb ik gevraagd: wat vind jij nou dat jouw functie precies inhoudt? En wat ze de belangrijkste eigenschappen vinden van de kandidaten die al werkzaam zijn op de afdeling. Van al die informatie heb ik kleine functieprofielen gemaakt. Op die manier ben ik gaan zoeken naar de juiste kandidaten. Er komen natuurlijk steeds meer functies bij omdat we hard groeien, dus blijf ik ook altijd bezig met de mensen en functies leren kennen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je de focus in een bedrijf legt op wat mensen zelf graag willen en waar zij gelukkig van worden. Dan blijft het bedrijf automatisch een gezond bedrijf. En die goede vibe hangt hier zeker!

 What makes you shine?

Als ik hier binnenkom dan shine ik eigenlijk al. Zodra ik hier binnenkom, ga ik ‘aan’. Het maakt niet uit of het maandag is of het einde van de week. Het zijn de mensen die hier werken en de manier waarop iedereen elkaar waardeert en respecteert dat zorgt voor een goede vibe onderling. Ik heb hier vriendschappen gesloten voor het leven.

Heb je nog tips voor mensen die willen solliciteren bij Sungevity?

Doen! Sowieso solliciteren. We hebben ook een leuke startersfunctie. Dat is een hele open en brede functie waarin er drie smaken zijn, namelijk de afdelingen met klantencontact. Dit zijn pre-sales, sales en project management bij customer care. Het leuke van die functie is dat ik dan ga kijken waar je het beste bij past. Dus schroom niet, is mijn tip, en solliciteer altijd, desnoods een open sollicitatie als je niet weet waar je het beste bij past.

Weten welke vacatures open staan? Klik hier.
Maxine’s tip opvolgen en een open sollicitatie insturen? Mail dan naar: werken@sungevity-intl.com

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen