Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Wat doet een Customer Service medewerker bij Sungevity?

Bij Sungevity zorgen we ervoor dat alle huizen in Nederland worden voorzien van zonnestroom. En dat doen wij met een heleboel enthousiaste medewerkers. Maar wat doen onze Solar Warriors precies? Vandaag een interview met David!  

Hoi David, wat is jouw functie bij Sungevity?
Ik werk bij de afdeling Customer Service.

Kun je uitleggen wat je daar doet?
Ik ben verantwoordelijk voor alle monitoring rondom het zonnesysteem na de installatie. Het installatieproces zelf en de eerstvolgende maand vallen nog onder de verantwoordelijkheid van een Project Manager. Daarna blijf ik het systeem monitoren en houd ik alle prestaties van de systemen in de gaten. Ook ben ik contactpersonen voor bijvoorbeeld verhuizingen, lekkages en andere vraagstukken. 

Hoe ziet een dag op kantoor eruit? 
’s Ochtends bekijk ik eerst mijn mailbox. Daarin staan nieuwe vragen van klanten of collega’s of mogelijke storingen die optreden. Ook kijk ik naar de waarschuwingen die binnenkomen van de zonnesystemen. Als er bijvoorbeeld iets defect is of als er een verbindingsprobleem is, stel ik de klant pro-actief op de hoogte. Ik bepaal dan ook of er een installateur langs moet komen en ik instrueer klanten. De rest van de dag heb ik vaak telefonische afspraken ingepland met klanten over allemaal soorten vraagstukken. Ook heb ik de hele dag door veel contact met collega’s van Customer Care en Technical Sales Associates. Dit allemaal om klanten zo goed en snel mogelijk te helpen.

Kun je uitleggen wat jouw functie inhoudt?
Op onze afdeling handelen we alle vragen en problemen van klanten af. In het begin is het belangrijk om uit te zoeken wat precies het probleem is en of het over monitoring gaat of over de productie van het systeem. Als ik erachter ben wat het is, probeer ik onderscheid te maken tussen klanten die ik telefonisch kan helpen of dat er een installateur langs moet komen. Stel, er moet een installateur komen, dan neem ik contact op met de installateur en leg ik het probleem uit. Zij gaan dan langs bij de klant om het op te lossen. En dan hebben we natuurlijk nog de nazorg, kijken of alles goed is verlopen en of er dan eventueel nog andere acties moeten worden ondernomen.

Hoe lang werk je al bij Sungevity?
Iets langer dan een jaar.

Hoe ben je bij Sungevity terecht gekomen?
Ik zocht online naar vacatures in de duurzame energie en toen kwam Sungevity langs. Ik heb namelijk elektrotechniek gestudeerd in Delft en tijdens mijn studie was ik bezig met de technische kant van duurzaamheid. Bijvoorbeeld het uitrekenen van het vermogen van een zonnesysteem. Het is leuk dat ik die kennis nu kan gebruiken bij deze functie.

Waarom heb je voor Sungevity gekozen?
Duurzaamheid spreekt me aan. Mijn vader had vroeger al een bedrijfje in de duurzame energie in Afrika, waar ik wel eens wat van mee kreeg. Dus die passie zat er al van jongs af aan in. Toen ik op de Sungevity website keek sprak de manier waarop er gecommuniceerd wordt mij erg aan. De missie komt duidelijk naar voren en het leek me een aantrekkelijke plek om te werken. En dat vind ik nog steeds!

Wat zijn de leukste momenten tijdens je werk? 
Het oplossen van lastige problemen op zo’n manier dat de klant echt een goed gevoel heeft. En om de zoveel tijd hebben we feestjes en teamuitjes. Die zijn altijd gezellig!

What makes you shine?
Het geeft mij de meeste voldoening wanneer we een lastige case hebben met zowel installateurs en klanten, waarbij ik met intensief contact uitgebreid zoek naar een oplossing en alles op een fijne manier wordt opgelost. De persoonlijke aandacht die we aan klanten geven is daarbij heel belangrijk. Dat geeft de meeste voldoening.


Benieuwd wat een Projectmanager doet? Lees het interview met Anouk!
Benieuwd wat een Teamlead van Technical Sales Associates doet? Lees het interview met Adriaan!
Benieuwd wat een Remote Solar Designer doet? Lees het interview met Kean!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen