Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Kennis gedeeld, is kennis vermenigvuldigd

Om de globale energietransitie te versnellen, zullen ideeën samen moeten komen. Ideeën die gaan over de energie van morgen. Daarom heeft Sungevity, samen met ENGIE, het Spark team opgericht. Spark brengt kennis en kunde samen door ENGIE Business Units (bedrijven die onder Engie vallen) samen te brengen. En zo geschiede: drie weken geleden vond het eerste Spark Community event in Amsterdam plaats. 

35 vertegenwoordigers van ENGIE Business Units uit tien verschillende landen kwamen van wijde en verre, waaronder Brazilië en Australië, om kennis te delen, met elkaar in discussie te gaan, en inspiratie op te doen. Het tweedaagse programma was gebouwd rondom duurzaamheid en innovatie. De deelnemers werden getrakteerd op een diner in het duurzame Hotel Jakarta, een tocht door de Amsterdamse grachten op een elektrische boot én een tour door een duurzaam grachtenpand, dat na twee jaar renovatie van het gas af is.

Naast deze duurzame activiteiten werden de deelnemers gedurende de twee dagen constant uitgedaagd om “outside the solar-box” te denken. Het concrete thema van het evenement was het verlagen van de kosten voor klantenwerving in de residentiële solar-markt. Dat het een leerzame samenkomst was, blijkt wel uit de reacties die we kregen.

Een vertegenwoordiger van ENGIE België leerde van onze eigen Solar Warrior Roebyem bijvoorbeeld hoe Sungevity gratis publiciteit krijgt en hoe onze solar missie zo groter op de publieke agenda komt. Ook publiciteit kan dus een positieve impact op het milieu maken!  Onze Solar Warrior Jan-Willem vond het erg inspirerend om van zoveel andere bedrijven te leren en kwam tot de logische slotconclusie: het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Zo heeft Spark ook plannen om uitwisselingen tussen de Business Units te laten plaatsvinden, een waar kijkje in de solar-keuken van de ander dus!

Uiteindelijk is dat waar het Spark team warm van wordt: het samenbrengen van kennis en ervaringen zodat de solarmarkt een ware revolutie kan ontketenen, wereldwijd. Het Spark team zal niet stoppen voordat elk dak is getransformeerd in een groene stroomfabriek, die zijn eigen energie opwekt en iedereen energie geeft duurzaam te leven. En wij als Sungevity zijn daar maar al te graag aanjager van. We kijken uit naar nog veel meer Spark events!


Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen