Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Star power is green power

Zonne-energie is prachtig en we mogen zelf graag dromen dat de zon alles is dat we nodig hebben om in onze stroombehoefte te voorzien. Auto’s, bbq’s, elektrische apparaten: onze hele wereld draaiend op die koperen ploert.

Angelina Jolie die de strijd aanbindt met vrouwenhandel en -mishandeling. Marco Borsato die zich opwerpt als boegbeeld van War Child. Katja Schuurman die ons aanspoort om duurzame producten te kopen. U kunt het oppervlakkig vinden of niet, maar een (lokale) beroemdheid als uithangbord voor een goede doel zwengelt publieke interesse behoorlijk aan.

Sungevity ondervond dit positieve effect zelf toen De Telegraaf in een artikel vermeldde dat presentatrice Yvon Jaspers via Sungevity was overgestapt op zonne-energie. De telefoon stond roodgloeiend: binnen enkele uren hadden we 2000 nieuwe aanvragen voor een offerte.

Beroemdheden die hun duurzame gedrag uitventen kunnen dus een enorme rol spelen bij het versnellen van brede verspreiding van duurzame energie en zaken als energie-efficiëntie. Hun publieke omarming brengt deze, door veel mensen als kleurloos beschouwde thema’s tot leven met een combinatie van glamour en verbazing. Als Yvon Jaspers aan de zonnepanelen gaat, zit er misschien toch meer in dan we dachten.

In het buitenland hebben zich verschillende beroemdheden op duurzame energie gestort. Zo strikte Sam Branson, zoon van Richard, actrice Scarlett Johansson voor zijn campagne ‘A Race we Must Win’. De actie beoogt om de 1.3 miljard mensen zonder toegang tot elektriciteit aan goedkope en duurzame stroom te helpen. Een ander een-tweetje van beroemdheden is de actie ‘100%’, waarbij de acteurs Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo zich inzetten voor verspreiding van duurzame energie in de Verenigde Staten.

In Nederland blijft het nog een beetje stil voor wat betreft Bekende Nederlanders die in actie komen voor de verspreiding van duurzame energie. Zo hebben wij ondanks verwoede pogingen geen andere BN’ers kunnen vinden die zonne-energie publiekelijk de liefde willen verklaren. Jammer, maar het kan natuurlijk nog steeds. Dus beroemdheden van Nederland, zet je star power in voor een duurzame wereld en laat je groene hart zien.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen