Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Solar in je klerenkast

Zonnepanelen worden zelden als esthetische aanwinst gezien; bij menige afdeling ruimtelijke ordening houdt de stapel klachten over landschapsvervuiling gelijke tred met hun groeiende populariteit.  

Des te opmerkelijker dus dat de meest ijdele industrie ter wereld, de modesector,  solartechnologie in toenemende mate omarmt. Karl Lagerfeld van Chanel gaf in 2013 een denderend startschot door graatmagere modellen over een catwalk van zonnecellen, en omringd door windmolens, te laten flaneren. Ook duiken er in de afgelopen jaren steeds meer kleren in modeshows op waarin solarcellen zijn verwerkt. 

2015 lijkt het jaar te worden waarin solarkleding ook doorbreekt naar de rekken waar de gewone sterveling zijn of haar garderobe uitkiest. Het is echter de vraag of dit ook betekent dat solarkleding het modebeeld op straat gaat bepalen. Want zichtbare zonnecellen maken je nieuwe setje kleren weliswaar een grote eyecatcher, maar is het ook mooi? 

Het hangt ervan af wie het maakt. Pauline van Dongen, ontwerptalent van eigen bodem, begrijpt dat we er niet bij willen lopen als een wandelende gadget. In haar Wearable Solar collectie weet ze de cellen op geraffineerde wijze in haar kleren te verwerken. 

Valt er licht op de solardelen in haar jas of jurk, dan kan het mobieltje opgeladen worden. Aan de borrel met je oom die bij Shell werkt? Dan kunnen de solardelen met een simpele handeling uit het zicht worden gevouwen. 

Tommy Hilfiger doet het minder subtiel. Deze winter hangt er een jack voor hem en haar in de winkel met afneembare solar strips op de rug. Handig voor wie op trektocht door Lapland gaat, maar niet geschikt voor Hollywood-gala’s. Of toch wel? Als zonnepanelen de zegen van Karl hebben zijn ze officieel Haute Fashion.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen