Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Sungevity's Roebyem op #41 in Trouw Duurzame 100

Onze Roebyem Anders is dit jaar flink gestegen in de Duurzame 100: van  nummer 71 naar nummer 41. Elk jaar publiceert dagblad Trouw op de Dag van de Duurzaamheid de ranglijst van mensen die zich inzetten voor de verduurzaming van Nederland.  Je begrijpt: we zijn apetrots! Lees hier wat de jury over Roebyem en haar c.q. onze missie schreef.

Vorig jaar was ze op plaats 71 een nieuwkomer in de Duurzame 100. Dat ze zou klimmen leek onvermijdelijk, zo ambitieus is Roebyem Anders om met haar bedrijf op ieder laatste vierkante centimeter dak een zonnepanelen te leggen. Heineken Music Hall, het NDSM-terrein; ook daar bedenkt Anders een energieke oplossing voor. 

Trui aan

Spijtig genoeg lukt dat niet bij Anders' thuis, bekende ze vorig jaar. Want ze bewoont een historisch monument en de gemeente staat daar geen zonnepanelen toe. \"Maar ik eet geen vlees, fiets elke dag een uur naar mijn werk en houd de thermostaat bij ons thuis consequent laag. Ik vertel mijn kinderen en mijn man dat ze maar een trui aan moeten doen. \"

Stroomfabriek

Anders is verder betrokken bij deSchooldakrevolutie, het streven van onder andere Urgenda om de helft van alle schooldaken om te tovereren in een 'stroomfabriek'. Zestig scholen meldden zich al aan. 

Hier vind je de complete ranglijst. Hier kun je de uitzending terugkijken die de NOS tijdens de Dag van de Duurzaamheid maakte over de Schooldakrevoltie (op 19:11 minuut). 

 

 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen