Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden en om de content van de website af te stemmen op uw voorkeuren. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring. Door verder te klikken op de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Het Sungevity blog

Sungevity's Roebyem op #41 in Trouw Duurzame 100

Onze Roebyem Anders is dit jaar flink gestegen in de Duurzame 100: van  nummer 71 naar nummer 41. Elk jaar publiceert dagblad Trouw op de Dag van de Duurzaamheid de ranglijst van mensen die zich inzetten voor de verduurzaming van Nederland.  Je begrijpt: we zijn apetrots! Lees hier wat de jury over Roebyem en haar c.q. onze missie schreef.

Vorig jaar was ze op plaats 71 een nieuwkomer in de Duurzame 100. Dat ze zou klimmen leek onvermijdelijk, zo ambitieus is Roebyem Anders om met haar bedrijf op ieder laatste vierkante centimeter dak een zonnepanelen te leggen. Heineken Music Hall, het NDSM-terrein; ook daar bedenkt Anders een energieke oplossing voor. 

Trui aan

Spijtig genoeg lukt dat niet bij Anders' thuis, bekende ze vorig jaar. Want ze bewoont een historisch monument en de gemeente staat daar geen zonnepanelen toe. \"Maar ik eet geen vlees, fiets elke dag een uur naar mijn werk en houd de thermostaat bij ons thuis consequent laag. Ik vertel mijn kinderen en mijn man dat ze maar een trui aan moeten doen. \"

Stroomfabriek

Anders is verder betrokken bij deSchooldakrevolutie, het streven van onder andere Urgenda om de helft van alle schooldaken om te tovereren in een 'stroomfabriek'. Zestig scholen meldden zich al aan. 

Hier vind je de complete ranglijst. Hier kun je de uitzending terugkijken die de NOS tijdens de Dag van de Duurzaamheid maakte over de Schooldakrevoltie (op 19:11 minuut). 

 

 

Ontdek wat u kunt besparen