Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

De perfecte nazorg voor uw zonnepanelen

De perfecte nazorg voor uw zonnepanelen

Eerder lieten we zonnepanelenintallateur André alles vertellen over wat er komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Vandaag is project manager Daan aan de beurt. Hij geeft inzicht in wat er allemaal gebeurt nadat een klant zonnepanelen heeft besteld.


Maak kennis met Daan

Op de afdeling Customer Care werkt Daan als project manager. Hij zorgt voor een perfecte verloop van het traject dat start direct na de verkoop van een systeem tot en met de nazorg als de panelen geplaatst zijn. Het begint dus met het contacteren van de klanten, helpen bij alle voorbereidingen voor de installatie en alle vragen beantwoorden.

Daan is 28 jaar en werkt sinds december 2015 bij Sungevity. Hij is afgestudeerd in ruimtelijke ordening en planologie, wat hem onder meer een expert op het gebied van regelgeving maakt. Zijn passie zit echter bij duurzaamheid.

Zelf zegt Daan hierover: “Na mijn afstuderen wilde ik niet als planoloog aan de slag. Duurzaamheid vind ik belangrijk en dus ben ik gaan zoeken naar een groeiende en duurzame sector. En leuk natuurlijk! Zonnepanelen zijn een schoolvoorbeeld van duurzaam energie opwekken. Zo kwam ik als vanzelf bij Sungevity terecht, voor mij de ideale baan en oplossing. Een gezellige groep jonge mensen die ook nog eens heel serieus bezig zijn.”


Perfecte klantbeleving

De Nederlandse tak van Sungevity heeft alle goede elementen van de Amerikaanse moedermaatschappij overgenomen. Daar hoort dus ook een enorm hoog servicegehalte bij. Daan: “Klantbeleving is echt heel belangrijk voor ons. Wanneer een klant ons met een zesje beoordeelt dan is dat niet goed. Wij willen echt minimaal een 9 scoren maar nog liever gewoon een 10. Onze klanten staan bij ons echt op een voetstuk. In Nederland zijn we dat niet gewend. Voor Amerikanen is het de normaalste zaak van de wereld. Daarom zou je bij een nieuwe werkgever eigenlijk standaard in customer service moeten beginnen. Gewoon, om het bedrijf goed te leren kennen en de klanten op de juiste manier te behandelen.”

Een vast onderdeel van het werk van een project manager is het contact met de installateurs. Als de installateur op locatie komt, dan zal deze uitleggen wat hij precies gaat doen. Dit komt overeen wat van tevoren is besproken met de project manager. Daan: “Wij hebben leuk en goed contact met onze installateurs. Dat zijn echt partners van ons waar we een goede band mee hebben. Dat maakt ook weer dat we ons serviceniveau zo hoog kunnen houden.”


Geavanceerde software

Om een zo optimaal rendement te behalen met zonnepanelen is het zaak om exact te berekenen waar en hoe je deze plaatst. Onze ontwerpers kunnen met geavanceerde software precies berekenen wat de ideale opstelling van de panelen is. Waar valt de zon en wat is de invloed van de schaduw bijvoorbeeld. Zijn er obstakels op het dak,  zoals een schoorsteen. We houden met alle factoren rekening zodat de klant uiteindelijk het snelst zijn investering kan terugverdienen. Dat rendement dat garanderen we, dat zijn geen holle beloftes.


SunSure

Door het uitgekiende ontwerp geeft Sungevity een garantie af op het rendement van de zonnepanelen. SunSure noemen we dat. Het klinkt een beetje als een verzekering die u voor een vakantie afsluit, het is echter een keiharde garantie van maar liefst 10 jaar. Daarmee geven we aan dat we volledig vertrouwen hebben in onze producten en hoe we ze installeren. Het zorgt ervoor dat de investering zonder risico is en de berekening volledig transparant. Halen we het berekende rendement met een marge van 10% niet, dan betaalt Sungevity het verschil terug. Jaar in jaar uit.. Is het rendement hoger dan verwacht hoeft de klant niets terug te betalen, dat is dan zijn voordeel.


Nazorg

Recentelijk is binnen Customer Care een aparte afdeling Nazorg opgericht. Het bleek dat het efficiënter werkt om hier een specifiek team op te laten werken. Zo kunnen we alle vragen achteraf veel beter beantwoorden en dat is dan weer in het voordeel van de klant. Het hoge Amerikaanse serviceniveau met veel structuur werkt uitstekend voor de installatie van zonnepanelen en alle dienstverlening daar omheen. Dat maakt ons echt bijzonder in vergelijking met andere aanbieders.

Daan haakt hier op in: “Wij nemen alle zorgen van de klant weg. Normaal doen we dit via de telefoon of e-mail, maar laatst sprak ik een klant met vragen over hoe alles werkt op de iPad. Deze klant bleek uit Amsterdam te komen en is persoonlijk langsgekomen. Hartstikke gezellig. En achteraf is de klant weer super tevreden vertrokken. Weer een nieuwe ambassadeur erbij voor ons bedrijf. Tevreden klanten zorgen nu eenmaal weer voor nieuwe klanten, ruim 1/3 van onze klanten komt via via bij ons terecht!”


Duurzame energie

Onze teams werken per klant en niet per specialisatie. Klanten in eenzelfde regio, bijvoorbeeld Noord-Holland, worden geholpen door datzelfde klantenteam. De meeste installaties zijn op woningen, er zit heel soms ook wel eens een kerk tussen.

Daan’s passie voor duurzaamheid kan hij goed kwijt bij de huiseigenaren. Meestal zijn dit wat oudere mensen die zonnepanelen kopen. Maar ook jongere mensen kiezen steeds meer voor deze duurzame oplossing. “Super leuk wanneer jonge mensen al op die leeftijd toch voor duurzaamheid kiezen,” zegt Daan.


Projecten om trots op te zijn

Daan vertelt trots over één van ‘zijn’ projecten. Het begon met een veiling onder de naam SamenZonneEnergie, waarvoor Sungevity in de eerste helft van 2016 een project in Zuid-Holland voorzag van maar liefst 5.000 zonnepanelen. “En als vervolg werken we nu aan een project in Noord-Holland voor - tot nu toe - nog eens ruim 2.000 panelen. Bij elkaar al gauw ruim 1,5 megawatt duurzaam opgewekte energie. Dat staat gelijk aan het gemiddeld jaarlijks stroomverbruik van 700 huishoudens. Natuurlijk zijn we daar apetrots op!”


Nu beginnen met besparen

Bent u ondertussen benieuwd welk rendement uw dak kan leveren? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We helpen u graag een stapje verder. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem direct contact op mocht u meer vragen hebben over het installeren of het gebruik en rendement van zonnepanelen.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen