Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Op de schaal van 10 hebben jullie een 10!

Wat een cadeautje in onze mailbox! Meneer Voortman wilde ons laten weten wat hij van onze service vond. Dit werd een hele brief. Wij zijn zo trots, dat we hem graag delen:

Goed begin is het halve werk. Goed geïnformeerd zijn ook.

Je loopt er al een paar jaar aan te denken. Wel of niet zonnepanelen. Er zijn (te) veel vragen en je bent er niet mee bekend. Er wordt op internet door vele zonnepanelen aanbieders met evenzovele verscheidenheid van informatie en aanbiedingen geadverteerd, zodat je door de bomen het bos niet meer kon (over)zien. Totdat mijn broer mij belde. Hij was ook voornemens om “eigen” stroom op te wekken. Zo kwamen we op de site van Sungevity. De informatie was gelijk “pakkend” en duidelijk. Je werd eigenlijk al enthousiast op basis van de uitnodiging om door hun (gratis) een offerte te laten maken. Wat erg aansprak was dat Sungevity garant staat voor het rendement van de zonnepanelen. Tevens gaven zij met kennis en ervaring van terdege deskundigen het ontwerp maken en de installatie door erkende installateurs werd uitgevoerd. Dat (en nog veel meer) waren de voor ons belangrijke garanties. Ook op een aantal cruciale onderdelen van het te leveren product w.o. de levering, het contract, deskundige begeleiding, en de nazorg, was het voor ons zeker om met Sungevity verder te gaan.

De offerte was duidelijk. Heldere uitleg en de toelichting van begrippen en was volledig. Er werden twee systemen geoffreerd. Een goedkopere en een wat duurdere. Uiteraard was de kwaliteit niet in het geding. Het verschil zat in de capaciteit en van het te leveren rendement. Er kwam een telefonisch overleg met een medewerker(ster) van Sungevity. De medewerker(ster) gaf op professionele wijze uitleg en toelichting op de offerte. Er werd door haar goed geluisterd naar de klant en ik kreeg een heel goed advies. De opgegeven gegevens van Sungevity en van de energieleverancier werden in en eigen ontwikkelde rekenmodule ingevoerd en verwerkt. Op deze wijze kregen we inzichten van bijvoorbeeld: de cumulatieve cashflow nominaal; cumulatieve cashflow contante waarde; afname productie en bruto- en netto-rendement; afschrijving vervanging en onderhoud, enz. enz. En niet te vergeten na hoeveel jaar heeft het systeem zich terugverdiend. M.a.w. je kan het inzichtelijk maken in welk jaar de investering zich heeft terugverdiend.

De uitkomsten van deze rekenhulp kwamen overeen met de offerte van Sungevity. Het bevestigde hun adviezen en berekening(en) en dat gaf mij een gevoel.

Door Sungevity werd een projectleider(ster) aan de opdracht gekoppeld. Deze werkwijze heeft grote voordelen. O.m. één direct bereikbaar (mail en telf) contactpersoon. Alle werkzaamheden werd zeer deskundig in een stappenplan nader uitgewerkt. Alles verliep daarna geheel volgens plan.

De zonnepanelen, omvormers en bekabeling, werden door een deskundig installatiebedrijf in één dag gerealiseerd. Netwerkbeheerder kwam vrij kort daarna om de “Slimme meter” te plaatsen. De Energieleverancier werd in kennis gesteld. Door hen werd een nieuw contract (met zonnebonus) aangeboden en op basis van het voorspelde rendement werd het maandbedrag drastisch naar beneden bijgesteld.

De btw-teruggave. Door Sungevity werd ik geattendeerd om op kosten van Sungevity, het geheel administratief door “De Centrale teruggave BTW”, te laten verwerken. Uitstekend geregeld!

Terugkijkend op dit project, kan ik alleen maar zeggen: Sungevity maakt het waar wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. Op deze wijze wordt je droom werkelijkheid.

Iedere dag, zeker met zon, is het genieten van het (zachte)gezoem van de omvormers. Er wordt energie opgewekt. Daar wordt je dan toch vrolijk van!? De overzichten van de prestaties en terugleveren zijn prima en goed overzichtelijk. Deze kunnen op ieder willekeurig moment worden geraadpleegd.

Met vriendelijke groet, Jan Voortman 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen