Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Ministerie Infrastructuur en Milieu kan 185.500 kilowattuur zon produceren

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu kan met ruim 774 zonnepanelen op de daken van haar gebouwen ongeveer 185.500 kilowattuur energie per jaar produceren, zo heeft zonnepanelenaanbieder Sungevity berekend. Als het ministerie zoveel zonnestroom zou opwekken, zou zij een goed begin maken met haar plannen voor een meer duurzame infrastructuur. Deze berekening is een reactie op de uitspraak van minister Melanie Schultz (Infrastructuur en milieu) tijdens het tv-programma Buitenhof op zondag 5 juni.


Zonnepanelen langs snelwegen

Tijdens dit gesprek zei ze: “Tot 2030 willen we alles wat we doen bij Rijkswaterstaat aan wegen en bruggen zodanig aanpakken of opknappen dat het energieneutraal wordt.\" Ook schreef de minister zondag een brief aan de Kamer, waarin ze stelt zich verder in te zetten op 'vergaande' besparingen op het energieverbruik bij Rijswaterstaat. Dit betekent dat de weg en de directe omgeving een rol krijgen bij de energieopwekking. Bijvoorbeeld door zonnepanelen en windmolens langs de snelwegen.


CO2-reductie door panelen op dak ministerie is goed begin

Zonnepanelenleverancier Sungevity berekende met haar remote rolar designsoftware dat ongeveer 2448 m2 van het gebouw van het ministerie van Infrastructuur en Milieu geschikt is voor duurzame energieopwekking met zonnepanelen. De 185.500 kilowattuur energie die door het ministerie opgewekt kan worden is goed voor ongeveer 121,5 ton CO2 per jaar. Dit is vergelijkbaar met meer dan 505.440 kilometer gereden met de auto.
Een heel goed begin voor een meer duurzame infrastructuur zoals de minister deze beoogt!


Geavanceerde software

Roebyem Anders, vice president van Sungevity Europe, juicht het recente besluit van de minister om te verduurzamen toe en stelt voor dat het ministerie begint met deze nieuwe plannen op eigen dak: “Wij laten de minister graag zien wat de mogelijkheden voor een zonnestroom-opwekkend ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn.” Dat kan eenvoudig worden gepresenteerd met de geavanceerde software waarmee het bedrijf betrouwbare ontwerpen en exacte berekeningen maakt. Anders vervolgt: “Wij overleggen ook graag met de minister hoe zonnepanelen langs de weg eruit zouden kunnen zien.”

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen