Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Koffie op zonnestroom voor groene aandeelhouders van Shell

Onze Soufiane el Khinifri (Field Agent) schonk koffie op zonnestroom aan de aandeelhouders van Shell tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Namens Sungevity stond hij aandeelhoudersgroep Follow This bij in hun de missie om Shell te bewegen tot investeringen in duurzame energie. Hij vertelt ons over deze bijzondere dag:

 Wat houdt de aandeelhoudersvergadering (AvA) van Shell in?

De AvA van Shell is het inspraakmoment voor belanghebbenden over de koers van Shell. Iedereen kan invloed uitoefenen op het beleid, simpelweg door een aandeel in het bedrijf te nemen. Follow This heeft als doel via deze route Shell te bewegen om in duurzame energie te investeren.

Waarom was jij namens Sungevity aanwezig?

Sungevity was aanwezig om Follow This een hart onder de riem te steken. Samen werken we aan de transitie naar duurzame energie. Sungevity’s oprichter Roebyem is trots groen-aandeelhouder. Bovendien vonden bezoekers onze caravan hartstikke gaaf. Hopelijk verdubbelt het aandeel groene aandeelhouders: op naar de 12%!

Wat is er tijdens de AvA besloten?

Ongeveer 6% van de aandeelhouders stemde in met de resolutie van Follow This. Een heuse verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar heeft de directie erkend dat het nodig is om een groene koers te varen. Volgens groene aandeelhouders waren de beloftes echter nog niet voldoende. We zetten door: volgend jaar een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Wat heb jij op AvA gedaan?

Koffie op zonnestroom geschonken! Deze duurzaam gebrouwen brandstof was broodnodig om iedereen scherp te houden tijdens zo’n lange vergadering. Aan Shell medewerkers heb ik de tip meegegeven om gebruik te maken van alle platte daken op de tankstations. Ook heb ik bezoekers enthousiast gemaakt over Follow This om onze impact te vergroten.

Wil je verder nog iets vertellen?

Mijn positieve inspanning heb ik laten omzetten in een groen aandeel in Shell. Nu mag ik volgend jaar ook mijn inspraak doen tijdens de AvA!

Op 10 juli 2017 werd door CEO Ben van Beurden bekend gemaakt dat Shell vanaf 2020 per jaar 1 miljard in duurzame energie zal investeren.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen