Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Samen zonnepanelen laten installeren

Anne (64) en Lydia (59) hebben samen zonnepanelen gekocht. Ze wonen in Lisse en zijn al 21 jaar buurvrouwen. Dat vinden ze hartstikke gezellig, en ze zijn allebei bezig om hun huizen te verduurzamen. Zo kwamen ze ook op het idee om samen zonnepanelen te laten installeren.

Anne vertelt dat ze er al langer mee bezig waren. ‘Je hoort er tegenwoordig zo veel over. De voornaamste reden voor ons om de knoop door te hakken was om bij te dragen aan een schoner milieu. En het heeft natuurlijk een maatschappelijke waarde. We zagen het zoveel om ons heen gebeuren. En toen dachten we: kom op, nu moet het!’

Samen in gesprek, samen laten installeren
En waarom niet tegelijk? Anne en Lydia hebben samen een gesprek gehad met Solar Consultant Laurens. Tijdens dat gesprek konden ze meekijken met een online presentatie, waarin het ontworpen zonnesysteem voor Anne en de offerte werden besproken. Ze waren zo enthousiast dat er daarna meteen ook een ontwerp is gemaakt voor het dak van Lydia.  De installatie vond voor beide dames op dezelfde dag plaats. Ze hebben een plat dak, dus de systemen konden gemakkelijk na elkaar geplaatst worden.

'De installatie verliep prima en het was fijn dat de systemen meteen na elkaar op dezelfde dag geplaatst konden worden', vertelt Anne. Zonnepanelen nemen was een van de vele stappen die ze genomen hebben om te verduurzamen. ‘Ik let ook op de boodschappen die ik doe, en ik heb twee jaar geleden een auto gekocht die wat kleiner en duurzamer is’, vertelt Lydia. Ook Anne heeft een duurzame auto. ‘Ik heb ook dubbele ramen geplaatst. En overal in huis hangen spaarlampen’, vertelt ze. ‘Vorig jaar heb ik de spouwmuur laten isoleren, en onze daken zijn ook geïsoleerd’, voegt Lydia toe.

En de zonnepanelen? Die bevallen goed. ‘Onze overburen hadden ook al zonnepanelen, en daar hebben we het ook met hen over gehad. Je ziet de panelen steeds meer. Nu op naar de warmtepomp!’ grapt Anne. ‘Oh, en ons gasverbruik was ook onder het gemiddelde’, voegt Lydia toe aan hun duurzame lijstje. Zo horen we het graag!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen