Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Jeannette vertelt over haar warmtepomp

Jeannette woont sinds 1979 aan de rand van het mooie, groene Zeist. Maar niet alleen haar omgeving is groen, ook haar huis heeft ze de laatste jaren flink verduurzaamd. Het begon met zonnepanelen, en dit jaar is daar een warmtepomp bij gekomen. Ze vertelt graag wat haar over de streep heeft getrokken en wat haar ervaringen zijn.  

Waarom was je geïnteresseerd in een warmtepomp?
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niets van warmtepompen af wist. Tot ik een actiemail van Sungevity kreeg. Toen ging ik me inlezen en ik vroeg me af hoe het systeem werkte. Ik liet het even bezinken en dacht na een tijdje: 'Oh ja, die warmtepomp, daar wil ik toch meer over weten'. Ik heb een vragenlijst van Sungevity ingevuld en ontving een advies. Sungevity was eerlijk en zei dat er eerst een installateur moest langskomen om te bepalen of mijn woning geschikt is, omdat ik radiatoren met een convectorput heb en geen vloerverwarming. Die schouw heb ik toen ingepland, ook omdat ik nog wat vragen had. Hoeveel geluid maakt de warmtepomp? Hebben de buren er last van? Kan hij aan mijn schuur hangen? Het geluid bleek niet vervelend te zijn, en hij paste prima bij mijn schuur. De installateurs van HeatTransformers hebben toen een besparingsberekening en offerte voor mij opgesteld en toen besloot ik dat ik het wilde". 

Je hebt zelf dus ook veel onderzoek gedaan?
"Ja. Na de informatiemail van Sungevity werd ik al snel enthousiast. Een warmtepomp is duurzaam en je gasrekening gaat omlaag, maar ik vind de techniek ook interessant. Daar heb ik me toen zelf in verdiept. De hybride warmtepomp is gekoppeld aan de cv-ketel. Dat komt mij goed uit, want ik heb een cv-ketel die net een paar jaar oud is".

Wat heeft jou over de streep getrokken om een warmtepomp te nemen? 
"Ik wilde van het gas af, en dit is een goede eerste stap. Ik zie het nog niet 1, 2, 3 gebeuren dat het collectief geregeld wordt. Daarom denk ik: je kan net zo goed nu zelf al beginnen met besparen. De warmtepomp doet het meeste werk, de cv-ketel ondersteunt de warmtepomp als het buiten echt koud is. Mijn zonnepanelen kunnen het extra elektriciteitsverbruik goed dekken".

Hoe verliep de installatie van HeatTransformers?
"Die verliep goed en het was interessant om af en toe mee te kijken. Ze waren van 08:00 tot 15:00 bezig en konden mij tijdens het proces van alles uit leggen. Dat vond ik hartstikke leuk, vanwege mijn interesse voor techniek. De nieuwe thermostaat stond eerst op een plek waar niet genoeg wifi-signaal was, maar nu staat hij dichterbij en werkt alles goed. Ik ben heel benieuwd naar het rendement deze winter. Als ik vragen heb kan ik HeatTransformers bellen of mailen en ze reageren altijd snel en professioneel. 

Wat wil je meegeven aan andere Zeistenaren die twijfelen over een warmtepomp?
"Als je woning geschikt is: zeker doen. Stapje voor stapje kun je je woning verduurzamen. Ik heb nu zonnepanelen, een warmtepomp, vloerisolatie en dubbel glas. Een groen dak lijkt mij ook wel wat, en uiteindelijk wil ik helemaal van het gas af. Zoals ik zei, zie ik het nog niet heel snel gebeuren dat alles collectief geregeld wordt. Je kan dus net zo goed al zelf beginnen met besparen!

Sinds ik de warmtepomp heb, hebben al veel vrienden gevraagd hoe het precies werkt. Het is leuk om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om te verduurzamen en te besparen. Zo heb ik een vriendin van mij ook al geholpen met zonnepanelen. Als mensen vragen hebben, kunnen ze bij mij terecht, want ik vertel er graag over!"


Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen