Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Impact Report: hoeveel goeds deden onze zonnepanelen in 2018?

Sungevity wil het liefst op elk dak een rijtje zonnepanelen. Een set zonnepanelen helpt namelijk vele tonnen aan CO2-uitstoot te voorkomen. Elk nieuw jaar is weer een nieuwe uitdaging om onszelf te overtreffen in bespaarde CO2 emissies. Vanaf nu houden we dit jaarlijks bij in het Sungevity Impact Report. Begin april presenteerden wij ons eerste Impact Report ooit. Waar we nog steeds ontzettend trots op zijn! Wij lichten ook maar al te graag uit hoeveel CO2-emissies wij samen met onze klanten in 2018 hebben helpen te voorkomen.

De rekensom

Om te berekenen hoeveel emissies in 2018 zijn bespaard door onze zonnesystemen, hebben we gekeken naar het verschil in emissies tussen zonnestroom en grijze stroom. Grijze stroom wordt gehaald uit fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie en aardgas. Elk kilowattuur (kWh) dat een Sungevity zonnepanelensysteem genereerde, vervangt een kilowattuur dat de klant anders aan grijze stroom zou hebben ingekocht.

We komen op de totale bespaarde CO2 door alle door ons opgewekte kilowatturen te vermenigvuldigen met de CO2 die grijze stroom uitstoot per kWh. Dit verschilt echter erg per land waar wij onze zonnepanelen verkopen. In Nederland bijvoorbeeld wordt er maar liefst 451 gCO2 bespaart per kWh, terwijl er in België en Italië respectievelijk 222 en 229 gCO2 per kWh wordt bespaart. Nederland is namelijk meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, waar België en Italië voor hun elektriciteit meer kunnen leunen op kernenergie.

De bespaarde CO2-emissies

We beginnen graag gelijk goed bij Sungevity, en dat is te zien. Onze eerste Impact Report gaat dan ook over een jaar met indrukwekkende prestaties. Wij hebben namelijk maar liefst 13.708 ton aan CO2 bespaard! Dat is 48% van onze bespaarde emissies sinds wij in 2011 begonnen met daken mooier te maken. Omdat dit getal niet erg tot de verbeelding spreekt, drukken we dit graag uit in wat andere cijfers. 13.708 ton aan bespaarde CO2 staat gelijk aan:

→ 10.619 vluchten van Amsterdam naar New York én terug niet gevlogen

→ 92.628.378 fossiele auto kilometers niet gereden

→ de CO2 die 629.650 bomen in één jaar absorberen

Alle reden om nog harder te werken

Onze Solar Warriors hebben hard gewerkt voor dit prachtige groene resultaat. We zien het echter niet als een reden om nu achterover te leunen. Dit jaar willen we nóg meer huizen verduurzamen. En dat is hard nodig, want hoewel steeds meer mensen bewust worden van de noodzaak van drastische klimaatmaatregelen, worden de afspraken vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs - in 2030 bijna de helft minder CO2-uitstoot dan in 1990 - niet altijd even serieus genomen. Gelukkig geloven wij dat niet alleen landen hierin een grote rol spelen, maar dat iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu. En dat blijkt maar weer, want 13.708 ton aan CO2-besparing is niet niks. Laten we dat dit jaar eens mooi gaan overtreffen!

Niet genoeg gekregen van de prestaties van Sungevity en haar zonnige klanten? Klik dan op de volgende link voor het volledige Impact Report 2018: Sungevity Impact Report 2018

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen