Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Het rapportcijfer van Aart van Veller

Sungevity is gek op duurzame denkers en doeners. Vanaf deze maand delen mensen die ons inspireren rapportcijfers uit aan de wereld om hen heen. Deze maand Aart van Veller (30), oprichter van Vandebron, een uniek energiebedrijf dat klanten direct koppelt aan kleine producenten van duurzame energie. 

Als onderdeel van het Climate Change College maakte ik een reis naar het Noordpoolgebied. Dat was echt een keerpunt. Je kunt filmpjes kijken en foto’s zien, maar als je er zelf bent is het heel anders. Indrukwekkend. Deze reis heeft me ertoe aangezet om een eigen bedrijf te starten op het gebied van duurzaamheid.

Ik geef mijn leven een ….. 8

Ik heb een fantastisch leven. Een belangrijk hoogtepunt was mijn selectie voor het Climate Change College acht jaar geleden. Samen met andere geselecteerden leerde ik in 9 maanden alle facetten van klimaatverandering kennen.

Ik geef de wereld een .. 10 maar ons gedrag een 3

Dat is precies waar het voor mij om draait: Je hart volgen. Ik hoop dat als ik straks terugkijk op mijn leven kan zeggen: ik heb impact gehad en in harmonie met mijn omgeving geleefd.

Ik geef mijn werk een… dikke 9

Het is te gek om een eigen bedrijf te hebben met een fantastisch team. Het leukste is dat we iets wezenlijk veranderen. Twee jaar geleden was Vandebron niet meer dan een idee op papier. Nu innoveren we de markt voor duurzame energie met een concreet product en groeien we als kool. Dat is heel inspirerend.

Het is eigenlijk een droom die uitkomt. Ik wist al op m’n 17e dat ik ‘iets’ met duurzaamheid wilde doen, maar dan wel op een zakelijke manier. En ik ben nog lang niet uitgedroomd. Onze grootste wens is om ook naar het buitenland te gaan. We hopen op volgend jaar.

De wereld is onbeschrijfelijk mooi en uniek. Maar hoe we ermee omgaan is beneden peil. Die cijfers moeten naar elkaar toe. Daarvoor zijn wereldwijd veel hardere afspraken nodig om vervuilers de rekening te presenteren. Via belasting op CO2-uitstoot bijvoorbeeld of belasting op grondstoffen in plaats van arbeid.

De reuzensprongen die duurzame technologie maakt en de opkomst van sociale, vaak jonge, ondernemers stemmen me wel positief; net als de groeiende populariteit van de deeleconomie. Ik verwacht ook veel van de trend naar decentralisatie van de energiemarkt. Ik denk dat het zeker mogelijk is om binnen 20 jaar op 100% groene energie te zitten. Alle technologie is al voorhanden, van batterijen tot zonnepanelen en elektrisch vervoer. Het kan dus echt.

Dit artikel stond in de Watt's up van mei. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van mei hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen