Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Het rapportcijfer van...

Sungevity is gek op duurzame denkers en doeners. Daarom vragen we mensen die ons inspireren om rapportcijfers uit te delen aan de wereld om hen heen. Deze maand Stientje van Velthoven (42), Tweede Kamerlid voor D66 die positief opvalt door haar bevlogenheid rond groene energie, milieu en ontwikkelingssamenwerking.

Ik geef mijn leven een....dikke 8

Ik heb een heel fijn gezin, ben gezond, heb werk waar ik met veel passie voor opsta. Daar ben ik heel blij mee. Mijn hoogtepunt tot nu toe? Dat ik tot groenste politicus ben verkozen: eerst door Natuurmonumenten en daarna door Trouw. Dat was een bijzondere erkenning voor wat ik met passie doe. Als ik oud en grijs ben wil ik graag terugkijken op een rijk en divers leven. Ik heb het gevoel dat ik goed op weg ben.


Ik geef mijn werk….ook een dikke 8

Ik heb een prachtbaan. Nederland kan nog veel mooier en slimmer worden en het is fantastisch om daar aan mee te mogen werken.

Mooi voorbeeld: D66 heeft jarenlang aangedrongen op een Energieakkoord, dat juist langjarig is om de duurzame transitie te versnellen en de achterstand op de rest van de EU in te lopen. Maar we blijven zeer kritisch. De doelen in het akkoord zijn wel ambitieus genoeg, maar de afspraken om daar te komen niet: er moet echt een tandje bij. Daarom maak ik me hard om het akkoord te versterken met de juiste maatregelen om doelen ook te halen en het enorme potentieel op het gebied van innovatie en werkgelegenheid te verzilveren.

Ik hoop ook dat we dit jaar de stap maken naar een wereldwijd klimaatakkoord en dat ik hier vanuit de politiek aan bij kan dragen. Een bloeiende economie is mooi, maar dat moet wel gebaseerd zijn op de draagkracht van de aarde.


Ik geef de wereld een….ja wat eigenlijk?

Ik word verschillende kanten opgetrokken. De wereld is een mooie plek met schitterende landschappen en gastvrije mensen over de hele wereld. Maar het is ook een bikkelharde plek met milieuvervuiling, moderne slavernij en bootvluchtelingen. Ik kan daar niet goed een cijfer aanhangen.

Op het gebied van milieu en energie ben ik heel optimistisch. De energiemarkt moet op de schop, de chemische industrie moet op zoek naar andere of hergebruik van grondstoffen. Maar er kan heel veel, zowel technisch als door prikkels te veranderen. We hebben alle bestaande mogelijkheden nog lang niet benut.

Ook consumenten en de overheid als inkoper kunnen we veel meer prikkelen. We moeten andere vragen stellen als we consumeren. Niet de laagste aanschafprijs moet leidend zijn, maar welk product goed is voor het milieu en tegelijk de laagste totale kosten op de lange termijn heeft. Dan kom je geheid bij schone technologieën als zonnepanelen uit.

Dit artikel stond in de Watt's up van augustus.  Meld u hierboven aan of lees  de hele Watt’s up van augustus hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen