Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Duurzame energie voor Oranje Nassau College met zonnepanelen op dak

Bij het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan in Zoetermeer worden op dinsdag 21 maart, de eerste dag van de lente, vijf zonnepanelen geplaatst op het dak van het schoolgebouw.De school krijgt dit systeem cadeau van zonnepanelenspecialist en sociale onderneming Sungevity. Het ONC wil hiermee bijdragen aan een duurzame samenleving.

\Wij willen onze leerlingen meegeven dat we bewust om moeten gaan met onze leefomgeving, vertelt Jan Willem Hartmann, teamleider op het ONC. De grondstoffen van deze wereld zijn niet oneindig. De zon is de meest veelbelovende energiebron en bevordert energiebesparing. Goed voor de portemonnee maar vooral voor de natuur.

Het thema duurzaamheid komt regelmatig langs in de lessen op het ONC. Hartmann: "We vertellen er niet alleen over maar proberen ook zo veel mogelijk te doen. We stimuleren leerlingen en medewerkers om zuinig om te gaan met energie. Lampen uit, kranen dicht, verwarming laag, dubbelzijdig printen, afval scheiden. Alle beetjes helpen."

Gastles zonnestroom

Alle eersteklassers krijgen een interactieve gastles over zonnestroom. Met behulp van een instructiepaneel leren de leerlingen hoe hun school stroom opwekt via de panelen. De lessen worden gefinancierd door Sungevity en verzorgd door de 73-jarige Jos Mulder, oud-docent Techniek. Hij weet uit ervaring dat jongeren begaan zijn met het milieu. "Prachtig om te zien hoe enthousiast leerlingen worden van het nadenken over een duurzame toekomst."

De gastlessenzijn ook op woensdag 22 en donderdag 23 maart.

Dit artikel is ook te lezen in het Zoetermeers Dagblad.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen