Het Sungevity blog

Duurzame energie voor Oranje Nassau College met zonnepanelen op dak

Bij het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan in Zoetermeer worden op dinsdag 21 maart, de eerste dag van de lente, vijf zonnepanelen geplaatst op het dak van het schoolgebouw.De school krijgt dit systeem cadeau van zonnepanelenspecialist en sociale onderneming Sungevity. Het ONC wil hiermee bijdragen aan een duurzame samenleving.

\Wij willen onze leerlingen meegeven dat we bewust om moeten gaan met onze leefomgeving, vertelt Jan Willem Hartmann, teamleider op het ONC. De grondstoffen van deze wereld zijn niet oneindig. De zon is de meest veelbelovende energiebron en bevordert energiebesparing. Goed voor de portemonnee maar vooral voor de natuur.

Het thema duurzaamheid komt regelmatig langs in de lessen op het ONC. Hartmann: "We vertellen er niet alleen over maar proberen ook zo veel mogelijk te doen. We stimuleren leerlingen en medewerkers om zuinig om te gaan met energie. Lampen uit, kranen dicht, verwarming laag, dubbelzijdig printen, afval scheiden. Alle beetjes helpen."

Gastles zonnestroom

Alle eersteklassers krijgen een interactieve gastles over zonnestroom. Met behulp van een instructiepaneel leren de leerlingen hoe hun school stroom opwekt via de panelen. De lessen worden gefinancierd door Sungevity en verzorgd door de 73-jarige Jos Mulder, oud-docent Techniek. Hij weet uit ervaring dat jongeren begaan zijn met het milieu. "Prachtig om te zien hoe enthousiast leerlingen worden van het nadenken over een duurzame toekomst."

De gastlessenzijn ook op woensdag 22 en donderdag 23 maart.

Dit artikel is ook te lezen in het Zoetermeers Dagblad.

Ontdek wat jij kunt besparen.