Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Roebyem's leestip: Diego Zonnesteek

Het boek Diego Zonnesteek en de magische bril lag al tijden onaangeroerd naast het bed van mijn zoon van 9. Hij is een verwoed lezer, maar iedere keer als hij iets uit heeft grijpt hij toch weer naar de volgende Harry Potter die hij al uit zijn hoofd kent. Waarom gaat Diego er niet in? Is het de omineuze kaft die hem tegenstaat? Of omdat hij denkt dat mamma hem een belerend klimaatboek opdringt?

Ik besloot het zelf maar eens te lezen om te kijken of ik nog een keer moet aandringen. En dat deed ik met veel plezier. Het verhaal komt hier op neer: Diego Zonnesteek is het kind dat alles hoort en voelt en ziet. Samen met zijn vrienden voert hij een strijd voor een duurzame aarde.  

De wereld van Diego Zonnesteek wordt bedreigd door natuurrampen als gevolg van overmatig gebruik van fossiele brandstoffen. Diego voelt aankomen dat het alleen maar erger gaat worden. Er is maar één manier om zijn wereld te redden: 100% transitie naar een wereld die draait op schone energie.

Zo opgeschreven klinkt het alsof mijn zoon gelijk had: een belerend en gortdroog boek. Niets is minder waar. Auteur Maurits van Huijstee maakt er een fantastisch, begrijpelijk en spannend verhaal van over huidige milieuproblemen. Het boeit tot de laatste bladzijde.

De kracht van het boek is dat het overtuigend overbrengt dat de weg naar een duurzame aarde niet iets rationeels of een last is. Het is vooral een spannend avontuur waarbij lef, doorzettingsvermogen en innovatie de onmisbare ingrediënten zijn voor succes.

Het verbaast me dus niets dat Diego Zonnesteek nu ook internationaal is uitgebracht. Met de nieuwe achternaam Sunstroke verovert Diego de wereld, tot aan China toe. Nu mijn zoon nog.

U bestelt Diego Zonnesteek & De Magische Bril voor €13,- op bol.com.

Dit artikel stond in de Watt's up van mei. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van mei hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen