Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Een joggingbroek in een kantoor vol pantalons

Bij Sungevity hebben we grote ambities. Niet alleen willen we zoveel mogelijk daken voorzien van stralende zonnepanelen, we willen ook een kantoor vol stralende gezichten. De lunch is gratis, wat betekent dat je als werknemer de bammetjes met kleffe kaas en appelstroop die in het brood is getrokken met een gerust hart mag torpederen naar je middelbareschooltijd. Ook zijn er overal door het pand steps te vinden die het je nog gemakkelijker maken je naar het (best wel helemaal niet zo verkeerde) koffiezetapparaat te bewegen. Dan zijn er nog de vrijdagmiddagborrels in ons eigen Café de Zon waar het bier altijd koud is en de wangen op menig hoofd rozig. Maar last but not least: eens in de zoveel tijd wordt er een feestje gegeven door het management waar men zich altijd net iets te weinig van kan herinneren.

Corporate Kyle Day 2018

Overal door het kantoor van Sungevity hingen posters met deze vier woorden. Intrigerend, want: wie is Kyle? En bovendien: Sungevity en ‘corporate’? Ik sprak met iemand die voor zijn sollicitatie bij Sungevity een pak had aangetrokken, en schrok van wat hij aantrof op het kantoor: mensen in spijkerbroek, oversized truien, en voeten in Happy Socks en sneakers. Nee, hier hoef je niet elke dag je pak te stomen of jezelf in een kniehoog jurkje te wurmen (mag wel!).

Het verhaal van de joggingsbroek

Als relatief nieuwe werknemer bij Sungevity was ik toch wel benieuwd naar dit beruchte evenement. De eerste de beste vrijdagmiddagborrel ben ik opzoek gegaan naar uitsluitsel over dit raadsel. Daar vertelde iemand mij het volgende verhaal: toen Sungevity nog Zonline heette en onderdeel was van het Amerikaanse Sungevity, werkte er een Amerikaan bij ons kantoor in Amsterdam. Deze meneer heette Kyle. Deze persoon beklaagde zich altijd over hoe informeel men gekleed was op de werkvloer. Dat was in het Amerikaanse pand wel anders. Toen hij dan ook voor drie maanden tijdelijk terug was in Amerika, werd er in het Amsterdamse pand een plannetje gesmeed. Op de dag dat Kyle terugkwam, zou iedereen lekker corporate naar werk gaan. Lakschoentjes gestrikt, hippiebaard eraf, pantalonnetje aan.

Voor Kyle liep het die dag echter anders. Hoewel hij net zo keurig als altijd van huis naar het kantoor op weg ging, viel hij van zijn fiets en scheurde zijn broek. Dus kwam hij die dag niet in zijn gewoonlijke pak, maar in een joggingsbroek. En dat nou net op de dag dat iedereen voor de grap corporate naar het werk ging! Dat vond ik toch wel moeilijk te geloven. Bij een volgende vrijdagmiddagborrel heb ik het nog eens nagevraagd. Een tweede bron wist niks over de gescheurde broek. Tóch kwamen de verhalen min of meer overeen.

Een feestje op hakken

Zonder te weten wat er die dag precies zou gebeuren heb ik een pantalon, (geleende) blazer en corporate schoenen aangetrokken. De desbetreffende regenachtige donderdag was vol met bloedserieuze fotoshoots en ‘ooooh, wat zie jij er Man Men uit!’. Ik kwam terecht in een waas van verstandsverbijstering. Niet alleen leek het erop dat ik ergens op de Zuidas was, we werden ook nog eens getrakteerd op vegetarische kroket! Er kon gestemd worden op de best geklede vrouw en man, en tot ’s avonds laat gedanst worden in de slecht ingelopen schoenen en het net iets te strakke jurkje. Uiteindelijk maakte het dus niet heel veel uit in wat voor kleding Kyle destijds op werk kwam, want volgens mij is hij gewoon een toffe kerel die ons jaarlijks een mooi feestje bezorgd.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen