Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Vier vragen aan solar powered bierbrouwerij Oedipus

Het is nog even aftellen geblazen en dan kunnen we proosten met bier gebrouwen op zonnestroom.  De crowfdfundingsactie van Oedipus Brewery, ZonnepanelenDelen en Sungevity dicteerde een week lang het Neerlands nieuws. De investering wordt namelijk beloond met bier in plaats van klinkende euro's. Het benodigde geld was binnen no time binnen. Hoog tijd voor vier prangende vragen aan Tristan Spits van Oedipus.

De positieve reacties hielden niet op, wat is je favoriet? 

We vonden het wel lief wat één van onze crowdfunders schreef: "Zulke acties geven moed en motivatie voor een betere toekomst." Als we zo kunnen bijdragen is dat natuurlijk fantastisch.

Ooit durven dromen dat de actie zo'n doorslaand succes zou worden?

Het bedrag was natuurlijk niet heel hoog, en we hadden al wel eerder een succesvolle crowdfundingsactie gedaan. Maar de tijd waarin we vol zaten heeft ons echt verbaasd: binnen 10 dagen meer dan 100 funders!

Heb je een update wanneer de investeerders en blije klanten hun eerste solar powered biertje kunnen drinken?

De zonnepanelen worden 22 februari geïnstalleerd. Tegelijkertijd zijn we hopelijk midden maart live met onze nieuwe brouwinstallatie. Daarna willen we zo snel mogelijk het eerste solar powered beer brouwen!

Nog tips (c.q. geruststellende woorden voor de twijfelaars) voor bedrijven die ook graag solar powered willen werken?

Zie het als een investering in het hart van je bedrijf, iedereen is trots om bij zo'n bedrijf te werken. Daarnaast: als je een crowdfundingsactie doet waarbij je je eigen product inzet als reward, wordt de terugverdientijd van een systeem ook stukken beter. Dus niet twijfelen, gewoon doen!

Cheers!

Proost!

Dit artikel stond in de Watt's up van januari. Meld u hierboven aan of lees de hele Watt’s up van januari hier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen