Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Licht en elektriciteit op zonnestroom in 3000 habitat huizen

Habitat for Humanity, WakaWaka en Sungevity slaan de handen ineen om voor eind 2015 minimaal 3.000 Habitat huizen te voorzien van duurzaam licht en elektriciteit. Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie, die gelooft dat een huis hét middel is voor mensen in ontwikkelingslanden om een betere toekomst op te bouwen.

Daarom bouwt Habitat - samen met de nieuwe huiseigenaren - eenvoudige en betaalbare huizen. De mensen betalen met een periodieke aflossing hun lening zonder winstoogmerk in termijnen terug en worden zelf eigenaar hun huis. Zo worden ze niet afhankelijk van de geboden hulp, maar kunnen juist op eigen kracht verder.

Samen werken Habitat en WakaWaka aan de droomdoelstelling om voor het einde van dit jaar 3.000 Habitat gezinnen te voorzien van veilig licht en elektriciteit. Een eigen huis én veilig licht en elektriciteit verbetert hun gezondheid, zorgt ervoor dat kinderen ook ’s avonds kunnen studeren en maakt de families zelfredzaam. Vorig jaar kregen 450 gezinnen in Haïti al WakaWaka lights en op dit moment zijn er 380 lights op weg naar Badekapla, één van de meeste kwetsbare gebieden in Bangladesh. Daarnaast staat de eerste verzending naar Zambia op stapel. Tot nu toe zijn al ruim 1.000 Habitat huizen van licht voorzien. Zo krijgen gezinnen die voorheen in donkere en vochtige onderkomens leefden nog meer kansen een beter bestaan op te bouwen.

Sungevity is sinds 2013 partner van WakaWaka. Sungevity helpt Habitat en WakaWaka met hun droomdoelstelling. ‘Bij elk geplaatst zonnesysteem in Nederland doneren wij aan WakaWaka voor licht en elektriciteit in een Habitat huis. Ook wordt er een extra donatie gedaan voor iedere installatie bij een klant uit het netwerk van WakaWaka of Habitat. Op die manier dragen we niet alleen hier bij aan duurzame huishoudens, maar ook in ontwikkelingslanden waar mensen geen toegang hebben tot veilig licht en elektriciteit’ aldus Roebyem Anders, mede-oprichter van Sungevity Nederland. Over de eerste 2,5 maand van 2015 zijn al 50 WakaWaka Powers gedoneerd.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen