Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Sta niet voor paal: gun elke parkeerplek een laadpaal

Drie dagen in de rij staan voor het kopen van een elektrische auto. Wie had dit een paar jaar geleden gedacht? Hetzelfde geldt voor het revolutionaire plan dat alle nieuwe auto’s in Nederland vanaf 2025 elektrisch moeten zijn. En deze maand lazen we in het Solar Trendrapport dat het aantal elektrische en hybride auto’s vorig jaar verdubbeld is. “Maar das logisch,” zei een groot filosoof ooit. 

Om deze fijne verzameling krantenkoppen nog groter te maken, is er één plek in Nederland die de komende tijd in de watten moet worden gelegd: de parkeerplek. Vivian van EV-Box vertelt in deze partnerblog waar we onze Tesla’s, BMWi’s en andere elektrische heilige koeien het meest blij mee maken.

Het bevorderen van de (ver)koop van elektrische auto's prijkt bij ons in de EU, tot aan China en Amerika hoog op de agenda. Maar om iedereen massaal te laten overstappen naar schoon en elektrisch - schrijft ook dit trendrapport-  is er één ding cruciaal: laadinfrastructuur. 

 

Vol energie de weg op

En dit is waar EV­-Box bij komt kijken. Wij hebben namelijk een missie: elke parkeerplek moet voorzien zijn van een laadpaal. Thuis, op het werk en in het openbaar. Zo zijn lege accu’s passé en trekt u altijd met een ‘volle tank’ erop uit.

Ok, sluit even uw ogen en visualiseer met mij mee: we zijn nu in een wereld waar er evenveel parkeerplekken als laadpalen zijn. Niemand hoeft een omweg te maken naar het tankstation. Mensen kunnen immers laden wanneer zij willen, tijdens het werk of een kopje koffie om de hoek. Iedereen rijdt met een Prodent-glimlach achter het stuur en heeft tijd over. Want rondjes rijden voor een parkeerplek met laadpaal is compleet achterhaald.

 

Hofleverancier

Deze statistieken zijn goed nieuws voor de wondere wereld van zojuist. Want met ruim 40.000 laadpunten in meer dan 840 steden over de hele wereld, biedt EV-Box sinds 2010 het antwoord op het toenemend aantal elektrische auto’s op de weg. En de teller blijft maar lopen. Zo zijn we onder andere de hofleverancier van de laadpalen in Amsterdam en Rotterdam.

EV-Box neemt de gemeenten en al hun parkeerplekken voor onze rekening. U kunt uw eigen oprit en elektrische bolide verblijden.

 

Linea recta van dak naar auto

Elektrisch rijden + zonnestroom is natuurlijk het ultieme liefdeskoppel. Hoe mooi is het als u uw eigen opgewekte zonnestroom direct in uw auto kunt gebruiken? Circulaire economie noemen we dat. EV-Box levert laadpalen die dit mogelijk maken. Laadpalen zijn daarnaast een stuk veiliger en sneller dan een normaal stopcontact. Geen kortsluiting of oververhitting dus, bij zo’n sterk staaltje techniek van Neerlandse bodem.

Samen met Sungevity streven we naar zoveel mogelijk zonnestroom én het effectief gebruikmaken ervan. Onze gezamelijke klant Gerard den Hoed weet daar alles van: “Vorig jaar hebben mijn zakenpartner en ik allebei een nieuwe plug-in hybride auto aangeschaft. Financieel erg aantrekkelijk in verband met de bijtelling. Een thuislaadstation hoorde daar wat ons betreft bij.”


Opgeladen?!

Meer weten over altijd volle accu's, top notch parkeerplekken én uw Sungevity-voordeel, kijk dan nu op www.ev-box.nl/campaigns/sungevity.

 

 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen