Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Crowdfunding volgens het boekje

Blog van Toon van de Put

Twaalf dagen, honderdvijfenzeventig individuele donaties, vierduizend euro schoon aan de meter. Heugelijk dag vandaag: vanmiddag zijn de zeven Doneer de zon-nepanelen geplaatst op het hoofdbureau van D66 in Den Haag. De crowdfundactie met D66 Duurzaam was er een uit het boekje: gedreven groepje mensen, onder de bezielende leiding van Pier Vellinga, dat met een inspirerende mail precies de juiste snaar wist te raken bij haar achterban, die op haar beurt de oproep om D66 van zonnepanelen te voorzien bleef doortwitteren, forwarden en voortbellen: “Heb jij al gedoneerd? Heb jij al gedoneerd?”. Het toeval wilde dat veertien dagen na de start van de crowdfundactie D66 congres nr. 98 gepland stond en plots was ook de kracht van een ferme stip op de horizon zo duidelijk: “Heb jij al gedoneerd? Doe het dan nu want we willen het bestuur de panelen op het grote podium al aan kunnen bieden!” De rush, zowel bij Doneer de Zon als bij D66 Duurzaam op kantoor was onvergetelijk: gaan we het halen, we staan al op twee panelen na drie dagen! En de high fives toen dik voor de deadline de hele som al binnen was. Zo exhilarating kan crowdfunding zijn!

Toon van de Put werkt met Doneer de Zon aan het versnellen van de Rooftop Revolution voor scholen en verenigingen. Kijk ook eens op Doneer de Zon.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen