Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Ik ga op reis en neem mee: zonnepanelen!

Yes! De koffer, tent, parasol en strandtas kunnen weer van zolder worden gehaald. Het is vakantietijd! Voor wie op reis de zonnepanelen niet kan missen, hierbij 9 voorbeelden hoe zonnestroom je vakantie nóg relaxter kan maken. Hop, op de inpaklijst.

 

Zonnepanelen op caravan en camper

Koken en koffiezetten op zonnestroom is ook op de camping geen probleem dankzij de vele losse zonnepanelen die je kunt kopen. Er zijn verschillende soorten kleine zonnepanelen: voor 12 en 24 volt accu’s tot flexibele panelen die je zo op het dak kunt plakken en natuurlijk grotere panelen die worden geïnstalleerd op speciale hoeken. Met redelijke technische kennis kun je ze zelf installeren ook!

 

Zonnepanelen op een boot

Tegenwoordig zie je ook steeds meer zonnepanelen op (zeil)boten. Met panelen op het dek kun je 3 tot keer langer op het water blijven zonder een te lege accu. Ook hier is er de keuze tussen de glazen panelen en de flexibele panelen. Zo kun je nog langere zeiltochten maken zonder verplicht terug naar wal te gaan voor een volle accu.


Voor in je dromen: super-de-luxe solar jacht

De Noorse designers van Hareide Design hebben een relatief milieuvriendelijk luxe hybride jacht ontwerpen. Op het dek moet namelijk zo’n 300 vierkante meter aan zonnepanelen komen. Voor alle opgewekte zonnestroom hebben ze een batterij onder het dek in gedachten. Dankzij de zonnepanelen heeft het schip voldoende stroom om langzaam te cruisen langs de kust. De prijs zal er waarschijnlijk een met vele nullen zijn. 


Solar tent

Wie de trotse eigenaar van deze solar tent wordt, maakt echt de blits op de camping. Een glimmende bovenkant dankzij het ingebouwde zonnepaneel en dan is het meteen een oplaadpunt voor bijvoorbeeld je telefoon of camera. Hij is gebouwd voor comfort, dus slapen doe je goed. Helaas is de solar tent nog niet te koop, maar als dat aan de vele fans ligt zal dat niet lang meer duren.

 

Solar charger: nooit meer een lege batterij

Bij vakanties horen ook veel foto’s maken. Dankzij een solar powerbank kun je altijd de batterij van je camera of telefoon opladen. Bijvoorbeeld met de WakaWaka Power+ - die tevens een zaklamp is én je steunt daarmee mensen in ontwikkelingslanden zonder elektriciteit – of de Lava Solar Charger


Voor de echte avonturiers: mobiel zonnepaneel

Ben je een paar dagen off grid en heb je wel stroom nodig? Met het 13W mobiele zonnepanelen van Mobisun kan dat. 


Solar leeslamp

Lekker op een zwoele zomeravond een boekje lezen? Met de solar leeslamp is dat helemaal ontspannen.  Hoe werkt-ie? Je draait de lamp om, zodat de zonnecel in de voet van de lamp in het licht komt te staan. Daarmee laadt de lamp zich overdag op. En ’s avonds? Dan draai je ‘m om en druk je de lamp aan. De batterij, die opgeladen wordt met zonnestroom, is tijdens de testperiode niet één keer opgegaan, aldus onze Green Gadget Man die de lamp al eerder testte.


Zonnepanelen als attractie

Op Ameland hopen ze dankzij de komst van een van het grootste zonnepark van Europa op ecotoerisme. Met zijn 10 hectare en 6 megawatt aan productie wordt het een internationaal centrum voor energietechnologie. Maar het is nu al een populaire bestemming voor schoolreisjes én toeristen: er worden deze zomer rondleidingen op het zonnepark. Aanmelden kan via de VVV.


Zonnetrein

In het Zeeuwse Nieuwvliet rijdt er sinds kort een heuse zonnetrein:  met zonnepanelen op het dak rijdt het toeristen langs de Zeeuwse kust. De trein stopt op zestien haltes in Nieuwvliet, Groede en Breskens.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen