Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Voor 5,3% gaat de zon op

Heeft u de smaak te pakken wat betreft investeren in zon? Ligt uw dak vol, maar zou u graag meer willen? Pak nu je kans en investeer in de eerste zonne-obligatie die op het platform Duurzaam Investeren is uitgegeven. De opbrengst van de obligatie wordt gebruikt om een groot zonnesysteem te financieren op het dak van een fruitteler in Borgloon, net over de Belgische grens bij Maastricht.

Wie instapt moet minimaal 1000 euro investeren en krijgt daar 6% rente per jaar voor terug. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Omdat u als koper provisie moet betalen is het effectieve rendement iets lager, namelijk 5,3%. Maar dat is nog altijd een mooi rendement vergeleken met het rendement van nauwelijks een half procent op vergelijkbare staatsobligaties.

Wie de obligaties koopt moet zich wel realiseren dat het een investering is die buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten valt. Daar staat tegenover dat het project zich eigenlijk al heeft bewezen: de zonnepanelen liggen sinds 2009 op het dak van de fruitteler en genereren jaarlijks 460 megawattuur aan stroom, genoeg voor 130 huishoudens. De hoofdreden voor de uitgifte van de zonne-obligatie is dat de eigenaar wil profiteren van de lage rente om zijn project te herfinancieren.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen