Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden en om de content van de website af te stemmen op uw voorkeuren. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring. Door verder te klikken op de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Het Sungevity blog

Voor 5,3% gaat de zon op

Heeft u de smaak te pakken wat betreft investeren in zon? Ligt uw dak vol, maar zou u graag meer willen? Pak nu je kans en investeer in de eerste zonne-obligatie die op het platform Duurzaam Investeren is uitgegeven. De opbrengst van de obligatie wordt gebruikt om een groot zonnesysteem te financieren op het dak van een fruitteler in Borgloon, net over de Belgische grens bij Maastricht.

Wie instapt moet minimaal 1000 euro investeren en krijgt daar 6% rente per jaar voor terug. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Omdat u als koper provisie moet betalen is het effectieve rendement iets lager, namelijk 5,3%. Maar dat is nog altijd een mooi rendement vergeleken met het rendement van nauwelijks een half procent op vergelijkbare staatsobligaties.

Wie de obligaties koopt moet zich wel realiseren dat het een investering is die buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten valt. Daar staat tegenover dat het project zich eigenlijk al heeft bewezen: de zonnepanelen liggen sinds 2009 op het dak van de fruitteler en genereren jaarlijks 460 megawattuur aan stroom, genoeg voor 130 huishoudens. De hoofdreden voor de uitgifte van de zonne-obligatie is dat de eigenaar wil profiteren van de lage rente om zijn project te herfinancieren.

Ontdek wat u kunt besparen