Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Verduurzamen met een zonneboiler

Steeds meer Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. En dat is maar goed ook! Het is een slimme manier om duurzaam te investeren en om onafhankelijk zonnestroom op te wekken. Maar stroom is niet de enige vorm van energie die je uit de zon kunt halen. Met een zonneboiler kun je er ook water mee verwarmen! Via deze link kun je een gratis offerte aanvragen. 

Altijd verwarmd water dankzij de zon

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon in plaats van aardgas om water mee te verwarmen. Zo kun je altijd genieten van een zon-verwarmde douche, ook in de winter. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Een zonneboiler bestaat uit een collector, een voorraadvat en een naverwarmer. Op het dak worden zonnecollectoren geplaatst die zonlicht absorberen. Een collector bestaat uit metalen buizen met een vloeistof erin: glycol. Deze vloeistof wordt opgewarmd en vervolgens naar het voorraadvat gebracht. Daar draagt de vloeistof warmte af aan het leidingwater via een warmtewisselaar. De naverwarmer zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. Als er onvoldoende zonnestraling is om het water mee te verwarmen, wordt het water in het voorraadvat door een verwarmingssysteem tot de gewenste temperatuur opgewarmd.

Besparing

Met een zonneboiler kan de centrale verwarming, wasmachine, vloerverwarming of douche dus van warm water worden voorzien. Afhankelijk van het jaarlijkse gemiddelde rendement levert een zonneboiler 60% van de energie die nodig is om aan de warmwaterbehoefte te voldoen. Naast de energiebesparing is het ook financieel aantrekkelijk. Het bedrag dat je kunt besparen is afhankelijk van het type zonnecollector, de grootte van je huishouden en je waterverbruik. Een huishouden van drie personen bespaart gemiddeld €160-210 per jaar en heeft de zonneboiler in zo’n 7-9 jaar terugverdiend. Nog een bijkomend voordeel: er is een landelijke subsidie.

Goed voor het milieu

Zonneboilers dragen bij aan een beter milieu. Omdat water met zonlicht wordt verwarmd, hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van fossiele brandstoffen waardoor de CO2-uitstoot afneemt.

Solesta

Sungevity werkt samen met Solesta om nog meer voordeel te halen uit de zon. Je kunt hier gratis een offerte aanvragen. Solesta heeft een zonneboiler ontwikkeld die perfect is afgestemd op Nederlandse huishoudens. De Solesta zonneboiler is te combineren met alle CV-installaties. Het is mogelijk om een subsidie van 800 euro aan te vragen! Heb je nog ruimte vrij op je dak? Solesta adviseert je graag over de zonneboiler die het beste bij je past. 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen