Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

7 tips om je elektrisch voort te bewegen

Duurzaam de dag door

We rennen, vliegen en rijden heel wat af. Maar hoe kom je zo duurzaam mogelijk de dag door? De benenwagen is natuurlijk het meest duurzaam en met fietsen bespaar je ook een hoop op benzine. Voor als dat niet kan, geven we je 7 tips om je elektrisch voort te bewegen. Zo zien wij dat in de toekomst!

07:00 uur – Hooveren met de hond. Tijd om de hond uit te laten maar ben je nog te slaperig om je te bewegen? Stap op de hoverboard en zorg ervoor dat je hond lekker los kan rondrennen.

08:00 uur – De kinderen aan (in) de bak. De kidsmoeten naar de crèche en/of school en ze kunnen nog niet fietsen of de school ligt een stuk verderop. Dan neem je de elektrische bakfiets. De Urban Arrow family bijvoorbeeld kan uitkomst bieden. Heel veel kinderen vervoeren? Dan is daar de elektrische bolderkar, de Green Gadget Man heeft ‘m getest.

08:30 uur – a. Zoomend naar werk. Is je werk niet al te ver maar houd je niet van oververhit aankomen na een fietstocht die je toch net iets sneller moest afleggen dan gepland? De elektrische scooter kan helpen. Als je ook nog een opvouwbare neemt, dan neem je die mee naar je bureau. Geen problemen met parkeerplekken of dieven.

08:30 uur – b. Vlug naar werk. Is je werk buiten de stad en ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan neem je de elektrische motor. Beter dan de auto want geen gezeur met parkeerplekken.

19:00 uur– Picknick op de boot. Weer thuis, kinderen opgehaald en het is zulk mooi weer dat je echt niet binnen aan tafel gaat zitten? De kano kan wat vermoeiend zijn na zo’n dag, dus dan neem je de elektrische boot. Picknickmand mee en de kinderen hebben de avond van hun leven.

19:00 uur – Fietsen door natuur. Neem je toch liever wat tijd voor jezelf? Ga dan een rondje rijden op de elektrische off-road fiets.

00:00 uur – Elektrisch vliegen. Ja, je leest het goed! Is het eindelijk zover en mag je op vakantie? Binnenkort kunnen we vast allemaal met het elektrische vliegtuig. Kort geleden vloog dit luchtschip tweeënhalve dag zonder te stoppen, een succesvol Amerikaans experiment.

En hoe laadt je deze hippe voertuigen het best op? Juist ja: met zonnepanelen. Wist je dat je 70.000 kilometer met een elektrische auto rijdt voor 0,96 cent per kilomter? In plaats van 12 cent per kilometer met een benzineauto. 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen