Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Lentekriebels: 5 zonnetips voor een vrolijk voorjaar

Nog een paar weekjes tot jonge blaadjes tevoorschijn kruipen en zonlicht weer de huizen binnenstroomt. Wij voelen de kriebels al in onze buik en pakken uit met vijf vrolijke zonnetips om uw huis lenteklaar te maken.
 

Snufje seventies

We beginnen binnen. Koop een paar brede, manshoge glasvezelbuizen. Zet ze rechtop naast elkaar in uw woonkamer of als afscheiding in een grote ruimte. Vul ze met vrolijk gekleurd water. En ziedaar, u heeft uw eigen decoratieve systeem voor warmteopslag gecreëerd. Zorg dat de buizen op een plek staan waar het zonlicht overvloedig binnenvalt: het water houdt de zonnewarmte uitstekend vast en zorgt zo voor een fiks lagere energierekening. En als het zonlicht er doorheen schijnt, waant u zich op de dansvloer met John Travolta.

Kerk aan huis

We zijn op weg naar buiten. Op de grens tussen binnen en buiten plaatsen we solar glas-in- loodramen van de Canadese kunstenares Sarah Hall. In haar werk stopt ze zonnecellen tussen twee bontgekleurde glasplaten die vervolgens in raamkozijnen kunnen worden geplaatst. Voordelen buitelen over elkaar heen: u wekt stroom op, voorbijgangers kunnen niet meer naar binnen gluren en uw huis verwerft de spirituele schoonheid van een kerkgebouw. Nu willen we nooit meer horen dat zonnepanelen lelijk zijn.

Buurtboom

We zijn in de voortuin beland. Prachtige struiken daar niet van, maar zouden een paar zonnebomen geen aardige aanvulling zijn? Met stammen van dik plaatstaal en wijde vertakkingen die bladervormige zonnepanelen omhooghouden richting de zon? Nu ziet u dit soort bomen vooral op pleinen en bij publieke gebouwen. Maar u kunt ze net zo goed voor uw huis zetten. Zoals de eTree bijvoorbeeld. Die biedt ook nog wifi en oplaadpunten voor mobiele telefoons en dergelijke. Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken in de buurt.

Dansende bloemen

We inspecteren de bloemenperken. Het blijft aanmodderen met die rozen. Wordt het geen tijd om toe te geven dat u geen groene vingers heeft? Er is een prima oplossing om de snoeischaar voorgoed op te bergen. De ‘zonnebloemen’ van Belgisch kunstenaar Alexandre Dang vergen geen enkel onderhoud en bloeien het hele jaar door. Maar het mooiste: in het midden van elke bloem zit een klein zonnepaneeltje. Zodra hier zonlicht op valt, dansen Dang’s bloemen uitbundig voor hun publiek.

Star Wars op de grasmat

We lopen het gazon op. Wat groeit dat ellendige gras toch hard. Het blijft een hoop geploeter om het met de hand te maaien. Aan de andere kant is zo’n brullende benzinemaaier slecht voor het milieu en de relatie met de buren. De solar maairobot maakt voorgoed een eind aan dit dilemma. De zonnepanelen op zijn rug wekken voldoende stroom op om de hele grasmat systematisch af te werken. Additioneel voordeel: de maairobot doet het helemaal zelf. En die oude handmaaier? Leuk om een klimop tegenaan te laten groeien.

 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen