Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Van isolatie tot zelf schone stroom opwekken

Nederland telt meer dan 7.5 miljoen koopwoningen. Niet zo gek dus dat u steeds meer buren, vrienden of collega۪' s hoort praten over een populair onderwerp: het verduurzamen van hun woning. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee! Samen met Beurs Eigen Huis hebben wij 5 tips verzameld om uw huis slimmer, comfortabeler en energiebesparender te maken.

Heerlijk warm met isolatie

Moet u regelmatig de verwarming een standje hoger zetten omdat het anders te koud is in uw huis? Dan is het isoloren van uw woning helemaal aan te raden. Hiermee verliest u minder kostbare warmte ̩en bespaart u op uw energierekening. Ander bijkomend voordeel: minder energie verbruiken is ook nog eens goed voor het klimaat.

Er zijn drie type isolatie-oplossingen: dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Voor elke type huis is een passende manier van isoleren. De verschillende isolatie-oplossingen combineren kan natuurlijk ook.

Welke manier van isoleren ook interessant voor u is, u gaat er op vooruit. Niet alleen levert investeren in isolatie meer op dan geld op de de bank laten staan. Met de huidige rent betekent dit een rendement van rond de 12%. Ook uw woningwaarde en energielabel gaan omhoog. Een woning m̩t isolatie is meer waard dan een niet geisoleerde woning.

Vrij van kou met HR ++ glas

Heeft u enkel glas en wilt u dit vervangen door dubbel glas? Of wilt u dubbelglas met optimale isolatie? Dan kan HR ++ glas uitkomst bieden. HR ++ glas is speciaal ontworpen om de kou buiten uw huis te laten en de warmte binnen te houden. Ondertussen kunt gewoon genieten van het daglicht. Wist u dat HR ++ glas wel 5 keer beter isoleert dan enkel glas en 2-3 keer beter dan traditioneel dubbel glas.

Het verschil zit 'm in de vulling tussen de twee glasplaten. Bij standaard dubbel glas zit er lucht tussen, terwijl bij HR ++ glas de spouw tussen de glasplaten gevuld is met Argon gasvulling.

De voordelen van HR ++ glas spreken voor zich: door de optimale isolatie verbruikt u minder energie, heeft u een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening, is tocht afkomstig uit enkel glas voorgoed verleden tijd en voelt u een stuk aangenamer en warmer aan.

Schone stroom opwekken met zonnepanelen

Slim en duurzaam investeren en ook nog eens onafhankelijk uw eigen schone zonnestroom opwekken? Met zonnepanelen kan dat allemaal. Wist u dat elke 6 minuten iemand in Nederland overstapt op zonnestroom? En dat uw dak niet per se op het zuiden hoeft te liggen om geschikt te zijn voor zonnepanelen?

De zon gaat elke dag voor niets op en kan ontelbare huishoudens ontelbare jaren van schone energie voorzien. Logisch dus om daar wat mee te doen. Geld op de bank laten staan is met de huidige spaarrente niet zo aantrekkelijk. Met zonnepanelen haalt u meer uit uw spaargeld. Niet alleen daalt uw energierekening onmiddelijk, ook is uw huis meer waard met zonnepanelen op het dak. Bovendien is overstappen op zonnestroom een eenvoudige manier om te verduuzamen en bent u klaar voor een toekomst vol slimme energie-oplossingen.

Tip: Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Wil je weten of jouw dak geschikt is? Vraag de checklist aan en ontdek of zonnepanelen ook voor jou interessant zijn.

Bedankt voor je aanvraag, in je mailbox heb je een checklist ontvangen. Checklist nog niet ontvangen? Controleer je ‘ongewenst’ mailbox of probeer opnieuw.Voordelig verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp in huis, kunt u uw woning op een comfortabele en duurzame manier verwarming. En niet geheel onbelangrijk: u kunt zo۪' n 20 tot 30% op uw verwarmingskosten besparen. Afhankelijk van uw gasverbruik kunt u jaarlijks tot wel 500 besparen op uw energierekening. Met de huidige subsidie zijn warmtepompen helemaal interessant.

We horen u denken, wat is een warmtepomp precies? De warmtepomp is geen nieuwe uitvinding: de eerste warmtepompen werden al eind jaren 40 van de vorige eeuw ontwikkeld. Niet zo gek, want de techniek achter een warmtepomp is vergelijkbaar en even simpel als die van een koelkast. In een koelkast wordt de warmte aan de binnenkant onttrokken, welke vervolgens wordt afgegeven aan de lucht buiten het apparaat. Zo daalt de temperatuur in de koelkast. Een warmtepomp doet ongeveer hetzelfde. Alleen onttrekt het systeem dan warmte uit de lucht (of bodemwater) en zet deze om in bruikbare warmte voor uw woning.

Slim wonen in een nul op de meter woning

De ultieme slimme woning is de nul op de meter (NOM) woning. Hierin ziet u alle eerder genoemde duurzame oplossingen in terug. Met als resultaat geen of een hele lage energierekening. Juist ja: de meter geeft aan het einde van het jaar nul aan.

Nederland telt op dit moment tientallen van dit soort energieneutrale huizen. Dit is slechts het begin, want er staan er honderden op de planning om gebouwd te worden. Zowel bestaande als nieuw te bouwen huizen kunnen een nul op de meter woning worden.

Belangrijkste kenmerk van deze energieneutrale huizen is dat het energieverbruik in balans is. Het energieverbuik is in dit geval zo laag mogelijk. En de energie die wordt gebruikt, is zelf duurzaam opwekt. Bijvoorbeeld met zonnepanelen voor het draaien van wasjes en een warmtepomp voor het verwarmen van uw huis. Wat u naast nihile stookkunsten krijgt? Altijd een aangename temperatuur, geen koude vloeren en constant verse luchtaanvoer.

Met korting naar Beurs Eigen Huis

Eerst nog even inspiratie op doen of meer weten over al deze duurzame oplossingen? U bent van harte welkom om langs te komen bij Beurs Eigen Huis in Utrecht. Wij staan hier van 17 tot en met 19 maart. Met de code SUN1703 krijgt u sowieso 5 korting op uw entree. Tickets bestelt u hier. Kom vooral even bij ons langs voor een kopje solar powered koffie en een gratis dakscan. Tot dan!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen