Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Hoe koop ik zonnepanelen?

Maak een checklist.   

Al een tijdje aan het denken over zonnepanelen, maar nog onzeker of het werkelijk loont? Niet wetende waar te beginnen, omdat u wordt overspoeld door informatie, kunt kiezen uit duizenden aanbieders en tegenstrijdige geluiden hoort? Met een praktische checklist creëert u snel overzicht.

Ook genieten van de voordelen van de zon? Volg voor u overgaat op zonnestroom de volgende drie stappen: verzamel informatie, vergelijk leveranciers in prijs en kwaliteit, en word enthousiast over zonnestroom! Installeren maar!

Stap 1: Wat zijn de mogelijkheden?

U krijgt al snel meer overzicht en inzicht na het inwinnen van de nodige informatie. En een antwoord op de vraag: Is het interessant om op uw dak zonnepanelen te installeren? De ligging van de woning, de dakdekking en schaduwval spelen daarbij onder meer een rol. Vraag daarom een expert om advies. Als u weet wat de kosten en garanties zijn en welke technologie erbij komt kijken, dan kunt u een goede vergelijking maken. Nog een tip: in uw omgeving zijn vast mensen met zonnepanelen, vraag hen naar hun ervaringen met zonnestroom en leveranciers. Tijdens deze orientatie is het verstandig om een checklist bij te houden en de benodigde stappen te volgen.

Stap 2: Vergelijken

Wanneer de mogelijkheden aansluiten bij uw verwachtingen, dan kunt u bij stap twee bepalen welke leverancier het beste past. Bij het vergelijken is het belangrijk om te letten op een aantal criteria, die wij al voor u hebben samengevat.

Investering en opbrengst

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 30 jaar. Wenselijk is dat het systeem gedurende die tijd veilig en wel op uw dak staat en dat het loont. U zal daarom behoefte hebben aan bepaalde zekerheid over de prijs-kwaliteit verhouding en de opbrengst van uw investering op lange termijn. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 7 à 10 jaar. Er zijn leveranciers die informatie naar hun hand vertalen vanwege concurrentie op de markt. Daarom is het aan te raden om goed te informeren voor u overstapt. Zoek daarom naar een leverancier, die u een voordelig, op maat ontworpen, zonnesysteem biedt met goede garanties. Sungevity introduceert SunSure: een opbrengstgarantie waarmee u 20 jaar lang verzekerd bent van de vooraf berekende stroomproductie. Uniek in Nederland. Zo kunt u tijdens en na de terugverdientijd zorgeloos genieten van uw eigen zonnestroom.

Stap 3: Installeren en nazorg

Als u door de verzamelde informatie duidelijk hebt welke partij het beste aanbod doet, dan kunt u de zonnepanelen bestellen en de voorbereidingen treffen voor de installatie. Na installatie test een goede leverancier samen met u de werking van het zonnesysteem. Hierna blijf je de werking monitoren, en indien nodig maak je gebruik van de service en garanties.

Zonnestroom is zo opgewekt, zeker met een goede aanbieder! Met een checklist, betrouwbaar advies en goede service wordt het al snel leuk. U kunt profiteren van de voordelen van zonnestroom, terwijl u achterover leunt in de stoel! Terwijl u bespaart op de energierekening draagt u ook uw steentje bij aan een schoner milieu! Snel genieten van de voordelen van de zon? Vraag advies aan en afvinken maar!

 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen