Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

Een ecologisch huis met zonneboiler

Sungevity wil zoveel mogelijk mensen helpen te verduurzamen met de zon. Heeft u als trotse eigenaar van een eigen zonnesysteem nog een plekje vrij op uw dak? Met een zonneboiler kunt u deze ruimte heel goed gebruiken om uw gasrekening te verlagen. Jetske en Anthony hebben een zonneboiler van Solesta en leggen uit waarom zij daar zo blij mee zijn.

Jetske en Anthony wonen sinds 2016 in hun ecologisch gebouwde huis in een nieuwbouwwijk in Hilversum. Samen werken ze graag in hun tuin vol inheemse planten, groenten, kruiden en rozenbottels. Het huis loopt als het ware over in de tuin, ‘want we willen dat buiten en binnen met elkaar verbonden zijn’, aldus Jetske. Door de grote ramen schijnt er de hele dag veel zonlicht naar binnen, wat ook goed wordt benut door zonnepanelen. Maar dat niet alleen: Jetske en Anthony hebben ook geïnvesteerd in isolatie, een groen dak én een zonneboiler. 

“Als we genieten van de aarde, moeten we die ook mooi achterlaten
Een ecologisch huis met een groen dak was altijd al een wens voor Anthony en Jetske. ‘Ons hele huis is recyclebaar’, vertelt Jetske. ‘Alles is met goed gecertificeerd hout gebouwd, dus alle materialen zouden zo terug de aarde in kunnen. Zelfs de verf is ecologisch. Wij vinden namelijk dat als we genieten van de aarde, we die ook mooi moeten achterlaten. Toen we ons in het bouwen gingen verdiepen, hadden we de wens om dingen op een goede manier te doen en om ons leven duurzaam in te richten. 

Zonneboiler
Sinds twee maanden ligt er een zonneboiler op het dak. ‘Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon in plaats van aardgas om water te verwarmen. Wij hebben voor een zonneboiler gekozen omdat we onze footprint zo klein mogelijk willen houden. Bijkomende voordelen zijn dat we nu ook een hoger energielabel en een lager energieverbruik hebben. En we besparen op de energiekosten’, vertelt Anthony. ‘Het zorgde bij ons voor een besparing van 60% op ons tapwater. Deze specifieke zonneboiler van Solesta is ook erg efficiënt: door de radiatorbuizen vangt hij vroeger en later zon, waardoor je het seizoen met een aantal weken verlengt’, voegt Jetske toe. ‘Ook het contact met Solesta verliep prima, de installatie ging fantastisch. Wij zijn ontzettend tevreden! Dus wij zeggen: doen, je ziet het verschil meteen op je gasrekening en je bent hartstikke goed bezig voor het milieu’

Ecologisch huis
Naast de zonneboiler hebben Anthony en Jetske ook een groen dak, begroeid met planten. ‘Er komen veel bijen en andere insecten op ons dak af.  Dit is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het koelt onze zonnepanelen ook nog eens, waardoor we 6% hoger rendement hebben. Maar ons doel is om een nog groener dak te maken!’ zegt Jetske. ‘Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar we op hebben gelet. Zo vangen we hemelwater op in ons eigen perceel, zodat het niet via de regenpijp in het riool komt. Ook liggen er schelpen om het huis heen voor een goede afwatering. Soms bellen mensen aan met vragen over ons huis, bijvoorbeeld over het hout of de verf. We vinden het leuk om daar dan uitleg over te geven. Daarnaast proberen we ons steentje bij te dragen door zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch te eten, elke dag naar het station te fietsen en al ons afval te scheiden’.

Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen
Sungevity’s missie is powering lives with sunshine. Daarom willen wij onze klanten helpen nog meer te verduurzamen met de zon. En dat doen wij nu met een speciale kortingsactie voor de Solesta zonneboiler. 
De standaard zonneboiler van Solesta heeft een oppervlakte van 1,65 bij 2 meter. Dat staat ongeveer gelijk aan twee zonnepanelen. Heeft u deze ruimte nog vrij op uw dak? Dan adviseert Solesta u graag over de zonneboiler die het beste bij u past. Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen